-
Link kopieret
Røsti med røget laks
En røsti af revet kartoffel er som en sprød og ekstra saftig pandekage.
Her laver jeg en nem røsti, der tilberedes på en pande – først på blusset og dernæst i ovnen, så man undgå at skulle vende den.
Jeg topper røstipanden med en skøn dildcreme, røget laks og avocado. En virkelig lækker og delikat kombination.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 25 min /I alt 50 min
INGREDIENSER
Röstipande
- 500 g kartofler
- 2 løg
- salt og friskkværnet peber
- 2 spsk. smør til stegning
Dildcreme
- 200 g flødeost naturel
- 1 dl yoghurt naturel
- skal og saft af ½ usprøjtet citron
- 1 bundt dild
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 400 g røget laks i skiver
- 2 modne avocadoer
- 1 bundt dild
Röstipande
Tænd ovnen på 200°. Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Pres vandet ud af de revne kartofler, og læg dem i en skål. Pil og riv løget, og bland det med de revne kartofler. Tilsæt salt og peber, og rør rundt. Smelt smørret på en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen. Pres kartoffelblandingen sammen som en stor, rund bøf på panden. Steg røstien i 5 minutter, og sæt panden i ovnen i 15-20 minutter, til overfladen er gylden og fast.
TIP: Erstat gerne nogle af kartoflerne med andre rodfrugter.
Dildcreme
Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en stavblender, foodprocessor eller lignende. Smag til med salt og peber.
Til servering
Top røstien med dildcreme, røget laks og skiver af avocado. Pynt med dild, og servér straks.
Nem røsti i ovnen
Det gode ved min røsti med røget laks er, at den er drøn nem at tilberede! Vi har vist alle sammen prøvet det. At bakse med en opskrift og nå til det skæbnesvangre øjeblik, hvor pandekagen (røstien, æggekagen, wrappen, etc.) skal vendes på panden. Man tager en dyb vejrtrækning, sætter spartlen under og tæller til tre. 1, 2, 3, FLIP! Og så står man dér. Med en æggekage, der bliver til røræg, en pandekage, der er knækket midt over, eller en wrap, der umuligt kan holde på fyldet. Med denne opskrift slipper vi for at få sved på panden (no pun intended), for her steges røstien færdig i ovnen. Det gør processen hundrede gange lettere, og resultatet bliver tilmed ekstra sprødt og lækkert.Røsti med røget laks og avocado
Jeg topper min røsti med røget laks, en skøn dildcreme og avocado, men brug den endelig som en base for lige det, du har lyst til. Æg og bacon hitter altid, men jeg kan også forestille mig, at en mexi-udgave med krydret kylling, bønner og cheddar ville være et hit.Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
