Braiserede svinekæber med rodfrugtmos
Braiserede svinekæber er dejlig gæstemad, der let kan forberedes, inden gæsterne ankommer. De smager guddommeligt, bliver ufatteligt møre og koster ikke særlig meget.
Svinekæber kræver langtidstilberedning, men så snart ingredienserne er samlet i gryden, passer den stort set sig selv. Inden servering koges væsken ind til en glace, der smager så godt, at man drømmer om den, længe efter den ramte tungen.
Her serverer jeg de braiserede svinekæber med en cremet rodfrugtmos, der er perfekt her til efteråret. Resultatet er som en god restaurantoplevelse i eget hjem. Men heldigvis kræver opskriften ikke de helt vilde og store armbevægelser i køkkenet.
Svinekæber kan være lidt svære at få fat på. Din slagter har dem dog stensikkert, men ring gerne i forvejen, da han måske skal bestille dem hjem et par dagen inden. Ellers kan jeg også anbefale at købe dem på Nemlig.com.
Find flere opskrifter på skøn gæstemad:
Grøn risotto med spinat og ærter
Risottofad med kylling og fennikel