Adobo kylling – Filippinske marinerede kyllingelår
Adobo kylling laver jeg med kyllingelår. Det er vist også det mest traditionelle, men du kan også sagtens bruge andre udskæringer af kyllingen som overlår eller vinger. Jeg tænker dog, det vil være lidt for kedeligt med brystfilet.
Når kyllingelårene har marineret, brunes de på en pande. Derefter hældes den overskudende adobo-marinade over sammen med lidt vand, så det forvandles til den lækreste sauce. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris, der er helt fantastisk til at skovle saucen indenbords 😉
PRØV OGSÅ: Min skønne opskrift på asiatiske kyllingelår
Papaya-salsa med avocado
Jeg serverer retten med den lækreste papaya-salsa. Den smager dejlig eksotisk og aromatisk, og den søde papaya er helt vidunderlig sammen med cremet avocado, frisk lime og krydderurter.
Hvis du ikke kan få fingrene i papaya kan du erstatte det med mango, hvilket også smager rigtig dejligt i salsaen.
Find flere lækre opskrifter med kyllingekød
- Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder
- Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær
- Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing
- Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater
- Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat