
Ingredienser
ADOBO KYLLING
- 800 g kyllingelår
- 5 fed hvidløg, presset
- 1 dl eddike
- 1 dl sojasauce
- 1 dl rørsukker
- 1 tsk. hele peberkorn
- 2 laurbærblade
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- ½ l vand
PAPAYA-SALSA
- 1 papaya
- 1 moden avocado
- 1 lille rødløg
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 limefrugt
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
- 4 dl ris, fx basmati eller brune ris
Fremgangsmåde
ADOBO KYLLING
Rør hvidløg, eddike, sojasauce, sukker sammen, så sukkeret opløses. Tilsæt laurbærblade og hele peberkorn til marinaden.
Læg kyllingelårene i et fad, og hæld marinaden over – lad dem marinere mindst 2 timer på køl men meget gerne natten over.
Tag kyllingelårene op af marinaden, og brun dem i olie i en pande med høje kanter. Hæld vand over, og lad retten simre i 30 minutter, til kødet er mørt og gennemstegt.
TILBEHØR
Kog risene efter anvisningen på pakken.
PAPAYA-SALSA
Halvér papayaen, og fjern kernerne med en ske. Skræl papayaen, eller frigør kødet fra skallen med en ske. Skær papayakødet i små tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i små tern. Pil og hak rødløget fint. Hak koriander groft. Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olie. Krydr med salt og peber, og lad salsaen trække indtil servering.
SERVERING
Servér kyllingelår med ris og papaya-salsaen.
Adobo kylling – Filippinske marinerede kyllingelår
Adobo kylling laver jeg med kyllingelår. Det er vist også det mest traditionelle, men du kan også sagtens bruge andre udskæringer af kyllingen som overlår eller vinger. Jeg tænker dog, det vil være lidt for kedeligt med brystfilet.
Når kyllingelårene har marineret, brunes de på en pande. Derefter hældes den overskudende adobo-marinade over sammen med lidt vand, så det forvandles til den lækreste sauce. Jeg vil anbefale dig at servere retten med ris, der er helt fantastisk til at skovle saucen indenbords 😉
PRØV OGSÅ: Min skønne opskrift på asiatiske kyllingelår

Papaya-salsa med avocado
Jeg serverer retten med den lækreste papaya-salsa. Den smager dejlig eksotisk og aromatisk, og den søde papaya er helt vidunderlig sammen med cremet avocado, frisk lime og krydderurter.
Hvis du ikke kan få fingrene i papaya kan du erstatte det med mango, hvilket også smager rigtig dejligt i salsaen.
Find flere lækre opskrifter med kyllingekød
- Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder
- Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær
- Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing
- Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater
- Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat