Fyldt græskar
Fyldt græskar er først og fremmest en virkelig smuk servering. Man kunne jo sagtens lave tabbouleh salaten med græskartern og anrette den i en skål. Men det ser altså bare ekstra festligt ud, når serveres i de halve græskar.
I denne opskrift skærer jeg tern i græskarkødet, inden de halve butternut ristes i ovnen. Det gør, at man kan frigøre græskarkødet i tern, når skallen skal udhules, så de bevarer deres form, når de vendes i salaten.
Tabbouleh med græskar
Jeg fylder græskarene med en form for tabbouleh med couscous og massevis af finthakkede krydderier. En frisk salat med fylde, der kan serveres til alverdens retter og nærmest er et must til mellemøstlig mad.
Tabbouleh er en traditionel mellemøstlig salat, som du sikkert har fået serveres til falafler og kebab. I denne udgave tilsætter jeg græskartern, der naturligvis er lidt utradtionelt, men jeg siger jer, det smager herligt!
Kebab frikadeller af kalv eller oksekød
Over hvert fyldt græskar topper jeg med små sprøde og saftige kabab frikadeller. Deres krydrede smag passer perfekt til det søde græskarkød og den friske salat.
Dellerne kan du lave af både kalv og oksekød, alt efter hvad du synes om og kan få fingrene i. Kalvekød bliver super mørt, hvor oksekød har lidt mere smag.
Jeg synes også, kebab smager fantastisk, når det laves af lam, så du kan også vælge bruge gerne en blanding af hakket lamme- og oksekød. Og hvis du gerne helt vil undlade kød, kan opskriften naturligvis laves helt uden, eller du kan erstatte kebab med falafel.
Flere lækre opskrifter med græskar
Jeg har massevis af opskrifter med græskar på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her:
- Græskar rösti med laks
- Shepherds pie med græskarmos
- Hasselback butternut græskar salat
- Kulmule med græskarmos og brunet smør
- Græskarsalat