Gua Sha guide

Gua sha massage er ren selvforkælelse! Det er en gammel tradition indenfor kinesisk medicin og en af de mest enkle og effektive egenomsorgsvaner, du kan indføre i din hverdag.

Gua sha bruges til at massere hud, muskler og bindevæv, stimulere lymfesystemet og øge blodcirkulationen. I denne guide vil du få kendskab til MARTINYs Gua Sha redskaber samt lære den rette teknik.

 

gua sha guide med teknik

 

Guide til gua sha massage

Massage med gua sha er en populær teknik, som bruges for at give huden glød og forebygge rynker og urenheder.

En smukkere hud dog ikke den eneste årsag til at lave gua sha massage. Det er nemlig også ren selvomsorg, hvor du tager dig tid til at give dig selv en behagelig massage og løsne op for spændinger.

 

Hvordan virker gua sha massage?

Blodcirkulation: Gua sha massage er bevist at øge blodcirkulationen (link til studie). Øget blodcirkulation giver mere liv og glød til huden. Ved at massere huden kan du desuden få en oplevelse af, at huden føles mere smidig og at dine hudplejeprodukter trænger bedre ind i huden.

Lymfedrænage: En vigtig del af gua sha massage er lymfedrænage. Når lymfesystemet stimuleres med gua sha redskaber kan vi modvirke væskeophobninger i kroppen. Det kan fx få hævede morgenøjne til at forsvinde hurtigere.

Afspænding: Gua sha kan være et virksomt redskab til at forebygge rynker. Mange har spændinger i ansigtet, som vi er mere eller mindre bevidste om (fx mellem brynene, i panden eller ved øjnene). Dette giver på sigt rynker. Gua sha massage afspænder musklerne, så vi kan forebygge eller reducere rynker

 

ansigtsolie

gua sha

 

Inden du går i gang med gua sha massage

 • Husk altid at rengøre gua sha-redskaberne med en mild sæbe, inden du bruger dem eller efter brug.
 • Arbejd på ren hud med rene hænder og redskaber. Husk, at du aldrig må arbejde på aktive udbrud.
 • Påfør altid en olie inden behandlingen, så du ikke trækker i og skader huden. Prøv en økologisk ansigtsolie eller jojobaolie, der er en billigere olie, som passer til alle hudtyper.
 • Husk at holde dit gua sha redskab fladt mod huden og brug nænsomme tryk.

 

gua sha guide

MARTINYs Gua Sha video guide

Vores MARTINYs Gua Sha er lige så smuk, som den er funktionel. Formen passer perfekt til gua sha-massage af ansigtet og kroppen.

Ved regelmæssigt brug kan du opleve fordele som: Forbedret cirkulation, lymfatisk drænage, reducering af udtrykslinjer og rynker, lindringer af muskelspændinger og forebygning af urenheder.

 

Sådan bruger du MARTINYs Gua Sha

 1. Olie. Påfør 3-4 dråber olie på fingerspidserne, og fordel den ud i rene håndflader. Tryk olien forsigtigt ind i huden, og brug opadgående bevægelser til at arbejde den ind.
 2. Hals. Brug blide opadgående strøg med den glatte side af din gua sha. Først i nakken, derefter fra skuldre til kæbelinje og til sidst foran på halsen. Vrik med din gua sha, når du når hårlinje eller kæbe. Gentag altid hver bane 3 eller flere gange.
 3. Problemområder. Brug den takkede side som et viskelæder til blidt at viske ved rynker, spændinger eller i de områder, hvor du har tendens til urenhed. Husk dog aldrig at bruge din gua sha på aktive udbrud.
 4. Kæbe. Brug indhakket til at massere kæbelinjen i lange strøg fra hagen og afslut med at vrikke under øret.
 5. Kind. Placér den glatte side ved midten af munden, før den over kinden og afslut ved at vrikke ved øret.
 6. Kindben Brug indhakket til at massere kindbenet i lange strøg og afslut med at vrikke over øret.
 7. Øjne. Læg buen fladt under øjet, og træk den forsigtigt ud til hårlinjen.
 8. Øjenbryn: Kør blidt buen fra øjenkrogen og hele vejen under øjenbrynet.
 9. Pande: Hold blidt over dit øje med din ene hånd. Før med den anden hånd forsigtigt gua shaens glatte side fra øjenbrynet op og ud mod hårlinjen.
 10. Afslutning: Før den glatte side fra midten af ansigtet, ud til hårlinjen og blidt ned af halsen. Først i panden, dernæst på kinderne og til sidst langs kæben.

 


Køb MARTINYs Gua Sha her


 

skin roller

 

skin roller

 

MARTINYs Skin Roller video guide

En skinroller er enestående til at give huden ekstra glød. Den kan nemt bruges til at sætte gang i blodcirkulationen og modvirke væskeophobninger, så ansigtet efterlades med et mere friskt udtryk.

MARTINYs Skin Roller består af grå agat med to forskellige teksturer; Den ene roller er glat, og den anden har en rillet tekstur.

 

 

Sådan bruger du MARTINYs Skin Roller

 1. Olie. Påfør 3-4 dråber olie på fingerspidserne, og fordel den ud i rene håndflader. Tryk olien forsigtigt ind i huden, og brug opadgående bevægelser til at arbejde den ind.
 2. Hals. Rul blidt op og ned ad halsen med teksturenden.
 3. Blodcirkulation. Rul blidt frem og tilbage over kinder og pande for at sætte gang i blodcirkulationen med teksturenden.
 4. Problemområder Rul mere fokuseret over dine problemområder ved rynker, fine linjer, spændinger eller i de områder, hvor du har tendens til urenhed. Husk dog aldrig at bruge din skinroller direkte på aktive udbrud.
 5. Øjne. Brug den mindre ende til at rulle blidt fra øjenkrogen og ud mod hårlinjen både over og under øjet.
 6. Lymfedrænage. Rul langsomt fra centeret af ansigtet og ud mod hårlinjen med tekstur-enden. Start i panden og bevæg dig ned mod kæbepartiet.

 


Køb din MARTINYs Skinroller her


 

 

gua sha set

 

MARTINYs x Laøhlé velværekollektion

I samarbejde med Laøhlé har vi skabt en kollektion af tilbehør til dine gua sha redskaber. Opbevar dine MARTINYs Gua Sha redskaber i en smuk silkepose, og forkæl din hud og få skønhedssøvn med silkemasken.

 

gua sha redskaber

Shop the post

- reklamelinks

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Efter at have set din video, tror jeg jeg skal ud og have fat i sådan en fisk der. 🙂 Du siger olie eller serum – men kan det også bare være en helt almindelig creme? Jeg har uren hud, så vil gerne undgå at bruge olie.

  1. Hej Ida 🙂
   Det er en misforståelse, at man skal undgå olie, fordi man har uren hud. Olie gør ikke, at huden producerer mere olie.
   Men jo, du kan sagtens bruge en almindelig creme, bare den ikke siver ind i huden med det samme, så redskaberne kan glide over huden, uden at de trækker for hårdt 🙂

 2. Hej Emma, tak for nogle fine og lærerige videoer! Bruger du stadigvæk din body brush eller har du helt erstattet den med disse? Knus

  1. Hej Cecilie 🙂 Dejligt, at de kan bruges! Jeg bruger stadig min tørbørste hver morgen, inden jeg hopper i badet 🙂

 3. Hej Emma,
  Hvor spændende og rigtig gode videoer. Det vil jeg til at igang med. Tror du kan vil kunne bruge kokosolie istedet? 🙂

 4. Dejligt med videoer Emma! Jeg har lige fået fisken i julegave og nytårsfortsættet hedder mere tid til selvforkælelse, så jeg må i gang! Mandelolie kan vel også bruges? Gør du det før eller efter du renser din hud? Eller er det ligemeget? Tænker mest i forhold til olien. Tak 🙂

  1. Hej Mia 🙂 Selvfølgelig kan du bruge mandelolie! Jeg gør det altid efter, jeg har renset min ud – det er super vigtigt! 🙂

 5. Hej Emma!

  Tak for grundig vejledning! Jeg har købt en gua sha sten og en roller hjem fra Ebay til næsten ingen penge bare for at prøve det af. Men jeg kom til at tænke på, om der mon er forskel på dem og så de noget dyrere varianter, der fåes herhjemme. Ved du det?

  Tak for en fin blog og inspirerende indhold på YouTube også! Kh Maria

  1. Hej Maria 🙂
   Nu ved jeg jo ikke hvilken, du har købt, men grunden til, at jeg ikke vil anbefale de billige gua sha sten fra E-bay er 1) Du aner ikke, under hvilke forhold, de produceres, og hvor/hvordan de køber deres materialer 2) Den lidt mere hokus-pokus-agtige grund: Da gua sha sten er krystaller, der kan ‘lades’ med forskellige energier, ønsker jeg kun at bruge krystaller som kommer fra leverandører, jeg stoler på.

 6. Hej Emma
  Anbefaler di har man bruger både rpller og fisk til ansigtet? Har de forskellige effekter?

  1. Hej Maria
   Du kan sagtens bruge begge – eller bare én af dem.
   Skinroller arbejder mere med glød i huden. Fisken arbejder mere i dybden med opstramning og urenheder.

 7. Hej Emma

  Tusind tak for din video og fantastiske forklaring! Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at begynde at bruge en Gua sha især ved hals, nakke og ansigt. Jeg har ledt forgæves efter, hvornår det er rimeligt at starte med Gua sha massage, da jeg selv er 18 år og er lidt usikker på om det er for tidligt? Jeg oplever flere gange spændinger i ansigtet og kunne rigtigt godt tænke at forkæle mig selv, men vil heller ikke skade huden unødvendigt, hvis den er for ung og sart endnu.

  Kh. Liva

 8. Hej Emma

  Tusind tak for en lærerig forklaring og videoguide! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve disse Gua sha sten, men jeg er kun 18 år og aner ikke om det måske er lidt for tidligt at begynde på det? Jeg oplever ofte spændinger i ansigtet og har da også lidt begyndende appelsinhud på lårene, som begge er ting jeg godt kunne tænke mig at gøre noget ved og forebygge yderligere. Så mit spørgsmål er egentlig om du mener jeg burde vente et par år med at bruge Gua sha sten, eller om jeg langsomt og forsigtigt kan afprøve det allerede nu?

  Mange hilsner
  Liva

Skriv en kommentar