Gua Sha guide

 

Hvordan laver man gua sha massage?

Gua sha massage er ren selvforkælelse! Det sidste år er teknikken og de smukke krystalredskaber blevet en fast del af min skønhedsrutine, og i dette blogpost viser jeg hvordan.

Massage med gua sha-redskaber er fantastisk til at forebygge rynker, urenheder og appelsinhud, og jeg oplever selv, at det giver huden en fantastisk glød og ensartethed. Ved gua sha-massage stimuleres blodgennemstrømningen, kollagenproduktionen øges, og væskeophobninger modvirkes, og det er med til at give en mere ensartet, fast og levende hud.

En smukkere hud er dog kun 50% af årsagen til, at jeg er blevet så glad for at lave gua sha massage. Det skyldes nemlig også, at det føles helt vidunderligt og løsner godt op i spændinger (jeg slet ikke anede, jeg havde). Særligt mærker jeg den gavnlige effekt i min (computer)nakke og på mine (løber)ben.

Gua sha how to videoer

Nedenfor finder I tre videoer, hvor jeg viser, hvordan jeg laver min Gua sha-massage på kroppen med min Body Shape Gua Sha og i ansigtet med mit Beauty Tool og min Rosakvarts Skinroller.

 

Inden du går i gang med gua sha massage

 • Husk altid at rengøre gua sha-redskaberne med en mild sæbe eller saltvand, inden du bruger dem.
 • Påfør altid en olie inden behandlingen så du ikke skader huden. Prøv eksempelvis min favorit: En økologisk jojobaolie, der balancerer og plejer alle hudtyper. (og det hedder HOHOba-olie, har jeg lært. Men jeg glemmer det hver gang, jeg skal udtale det, hæhæ)

 

Gua Sha Beauty Tool

Denne gua sha er særligt designet til behandling af ansigt, hals og nakke – til at give huden glød og modvirke stagneringer, muskelspændinger og væskeophobninger.

 

Sådan bruger du et gua sha beauty tool

Brug spidsen af redskabet og ‘halen’ til at arbejde i dybden mod spændinger og blokeringer, der kan give rynker og urenheder. Lav dernæst lymfedrænage med den lange, buede side ved at køre blidt i lange strøg mod ørene. Dit beauty tool kan både bruges 2 minutter på en travl morgen for at modvirke et hævet ansigt eller til en længere ansigtsbehandling, hvor du starter med at massere skuldre og nakke.

 


Køb Gua Sha Beauty Tool her


 

Skinroller

Denne skinroller består af en glat krystalende og hvid nephritjade med tekstur. Sammen er de fantastiske til at give huden ekstra glød og en jævnere tekstur. Skinrolleren er desuden virksom mod bekymringsrynken mellem brynene, væske i ansigtet og poser under øjnene.

 

Sådan bruger du din skinroller

Brug først teksturenden af jade til at stimulere blodgennemstrømningen i ansigtet og hudens kollagenproduktion. Kør dernæst ametystkrystallen til at massere ømme ansigtsmuskler, og kør til slut ansigtsrollen i blide strøg i retning mod ørene for at lave lymfedrænage og berolige huden.

 


Køb din Skinroller her


 

Body Shape Gua Sha

Denne smukke rosakvarts gua sha er designet til at arbejde på genstridigt bindevæv (specielt appelsinhud) og ømme muskler. Gua sha stenen har tre sider, så du både kan stimulere blodgennemstrømningen og arbejde i dybden med din celulitte.

 

Sådan bruger du din body shape gua sha

Brug først siden med riller til at varme musklerne op og øge blodgennemstrømningen. Brug dernæst den korte side med tre buer til at arbejde i dybden med din celulitte og til løsne stagneringer og ømme muskler. Kør til slut den flade buede side i lange strøg fra fødder til knæ og fra knæ til lysken for at lave lymfedrænage.

 


Køb din body shape gua sha her


 

Shop the post

- reklamelinks

14 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Efter at have set din video, tror jeg jeg skal ud og have fat i sådan en fisk der. 🙂 Du siger olie eller serum – men kan det også bare være en helt almindelig creme? Jeg har uren hud, så vil gerne undgå at bruge olie.

  1. Hej Ida 🙂
   Det er en misforståelse, at man skal undgå olie, fordi man har uren hud. Olie gør ikke, at huden producerer mere olie.
   Men jo, du kan sagtens bruge en almindelig creme, bare den ikke siver ind i huden med det samme, så redskaberne kan glide over huden, uden at de trækker for hårdt 🙂

 2. Hej Emma, tak for nogle fine og lærerige videoer! Bruger du stadigvæk din body brush eller har du helt erstattet den med disse? Knus

  1. Hej Cecilie 🙂 Dejligt, at de kan bruges! Jeg bruger stadig min tørbørste hver morgen, inden jeg hopper i badet 🙂

 3. Hej Emma,
  Hvor spændende og rigtig gode videoer. Det vil jeg til at igang med. Tror du kan vil kunne bruge kokosolie istedet? 🙂

 4. Dejligt med videoer Emma! Jeg har lige fået fisken i julegave og nytårsfortsættet hedder mere tid til selvforkælelse, så jeg må i gang! Mandelolie kan vel også bruges? Gør du det før eller efter du renser din hud? Eller er det ligemeget? Tænker mest i forhold til olien. Tak 🙂

  1. Hej Mia 🙂 Selvfølgelig kan du bruge mandelolie! Jeg gør det altid efter, jeg har renset min ud – det er super vigtigt! 🙂

 5. Hej Emma!

  Tak for grundig vejledning! Jeg har købt en gua sha sten og en roller hjem fra Ebay til næsten ingen penge bare for at prøve det af. Men jeg kom til at tænke på, om der mon er forskel på dem og så de noget dyrere varianter, der fåes herhjemme. Ved du det?

  Tak for en fin blog og inspirerende indhold på YouTube også! Kh Maria

  1. Hej Maria 🙂
   Nu ved jeg jo ikke hvilken, du har købt, men grunden til, at jeg ikke vil anbefale de billige gua sha sten fra E-bay er 1) Du aner ikke, under hvilke forhold, de produceres, og hvor/hvordan de køber deres materialer 2) Den lidt mere hokus-pokus-agtige grund: Da gua sha sten er krystaller, der kan ‘lades’ med forskellige energier, ønsker jeg kun at bruge krystaller som kommer fra leverandører, jeg stoler på.

 6. Hej Emma
  Anbefaler di har man bruger både rpller og fisk til ansigtet? Har de forskellige effekter?

  1. Hej Maria
   Du kan sagtens bruge begge – eller bare én af dem.
   Skinroller arbejder mere med glød i huden. Fisken arbejder mere i dybden med opstramning og urenheder.

 7. Hej Emma

  Tusind tak for din video og fantastiske forklaring! Jeg kunne rigtigt godt tænke mig at begynde at bruge en Gua sha især ved hals, nakke og ansigt. Jeg har ledt forgæves efter, hvornår det er rimeligt at starte med Gua sha massage, da jeg selv er 18 år og er lidt usikker på om det er for tidligt? Jeg oplever flere gange spændinger i ansigtet og kunne rigtigt godt tænke at forkæle mig selv, men vil heller ikke skade huden unødvendigt, hvis den er for ung og sart endnu.

  Kh. Liva

 8. Hej Emma

  Tusind tak for en lærerig forklaring og videoguide! Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve disse Gua sha sten, men jeg er kun 18 år og aner ikke om det måske er lidt for tidligt at begynde på det? Jeg oplever ofte spændinger i ansigtet og har da også lidt begyndende appelsinhud på lårene, som begge er ting jeg godt kunne tænke mig at gøre noget ved og forebygge yderligere. Så mit spørgsmål er egentlig om du mener jeg burde vente et par år med at bruge Gua sha sten, eller om jeg langsomt og forsigtigt kan afprøve det allerede nu?

  Mange hilsner
  Liva

Skriv en kommentar