
Ingredienser
Kyllingefad
- 1 hel kylling (gerne parteret)
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 500 g blandede svampe
- olivenolie
- 2 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. finthakket frisk timian)
- salt og friskkværnet peber
- 4 dl parboiled speltkerner
- 750 ml hønsebouillon
- 2 dl hvidvin
Fennikelsalat
- 75 g rucola
- 1 fennikel
- 2 spsk. olivenolie
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kyllingefad
Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet. Sæt derefter fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.
Grøn fennikelsalat
Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad
Kyllingefad med svampe og spelt
Kyllingefad med svampe og spelt er en vidunderlig nem og smagfuld opskrift.
Det smarte ved opskriften er, at svampene ristes og speltkernerne koges i samme fad, som kyllingen steges. Så imens kødet bliver saftigt og skindet sprødt, så får speltkernerne masser af smag og en skøn, næsten risotto-lignende konsistens. SÅ godt, siger jeg jer.
Alt-i-ét-fad med kylling
Jeg elsker, når jeg ikke skal have gang i masser af gryder og pander, men kan samle aftensmaden i ét fad. Og når resultatet tilmed er så lækkert som dette, ja, så vil begejstringen ingen ende tage.
Opskriften allerede er blevet et fast indslag i flere af vores venners hjem, og nu håber jeg, at I vil få glæde af den også. Hvis I har lyst til mere klassisk risotto, kan I erstatte spelt med risottoris og rive godt med parmesan over inden servering. Det smager også drønlækkert, skulle jeg hilse og sige!
Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:
Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder
Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær
Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing
Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater
Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat
Jeg prøvede denne opskrift i dag og hold op hvor smagte den dejligt 🙂 den skal helt sikkert laves igen.
Hej Marianne 🙂 Hvor er det skønt at høre! Tak fordi du sendte respons min vej.