
Ingredienser
QUICK PULLED BEEF
- 600 g oksemørbrad
- 2 tsk. røget paprika
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. cayennepeber
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber
- smør til stegning
- 6 dl oksebouillon
- 1 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. æblecidereddike
AVOCADO-RIS
- 3 dl brune ris
- 2 modne avocadoer
- 1 stort bundt koriander
- 2 fed hvidløg
- saft af 1 limefrugt
- salt og friskkværnet peber
FYLD
- 1 dåse sorte bønner
- 1 icebergsalat
- cremefraiche 18 %
- frisk koriander
- 1 limefrugt
Fremgangsmåde
QUICK PULLED BEEF
Puds oksemørbraden fri for sener, og del den evt. i 2, så den passer ned i din gryde. Gnub kødet grundigt med røget paprika, hvidløgspulver, spidskommen, stødt koriander, cayennepeber, salt og peber. Brun mørbraden i smør i gryden. Hæld bouillon ved, og bring det i kog. Lad kødet simre i gryden i 1 time under låg.
AVOCADO-RIS
Kog ris efter anvisningen på pakken. Halvér avocadoer, fjern stenen, og skrab kødet over i en skål. Mos finthakket koriander og presset hvidløg sammen med avocadokødet. Bland de kogte ris i, og smag til med friskpresset limesaft, salt og peber.
PULLED BEEF, FORTSAT
Læg mørbraden på et skærebræt. Riv kødet fra hinanden med 2 gafler. Smag saucen i gryden til med ahornsirup, æblecidereddike, salt og peber, og læg kødet tilbage i gryden. Lad det simre i 10 minutter.
FYLD
Skyl og afdryp sorte bønner i en sigte. Snit iceberg i tynde strimler. Fyld portionsskåle med avocado-ris, pulled beef, sorte bønner og iceberg, og top med cremefraiche, koriander og limefrugt skåret i både.
Opskrift på mexi bowl med pulled beef
Dennne mexi bowl med pulled beef er fremragende gæstemad. Den er et hit hos både salatelskere og kødspisere. Hvis du vil køre det mexicanske tema helt ud, kan du jo servere margarita eller mojito til 😉
Ingredienser til mexi bowl
Mexi bowl med pulled beef er sammensat de lækreste komponenter, der smager helt fantastisk sammen:
- Pulled beef: Lavet af oksemørbrad, så det kan laves på kort tid. Saftigt og velsmagende med mexicanske krydderier!
- Grønne ris: Risene vendes i en mos af avocado, der giver dem en skøn smag og festlig farve.
- Sorte bønner: De mexicanske bønner tilføjer yderligere mæthed og fylde tik salatskålen.
- Frisk salat: Masser af frisk salat er dejligt i den ellers meget fyldige mexi bowl.
- Cremefraiche: Jeg topper med cremefraiche, der giver et syrligt modspil.
- Koriander: Top gerne med koriander, hvis du ligesom jeg er fan af krydderurten, der jo virkelig skiller vandene.
Hurtig pulled beef
Med oksemørbrad tager det ingen tid at lave pulled beef. Indrømmet: Det er ikke den billigste udskæring, men hvis man ikke har tid til at vente time efter time på at kødet bliver mørt, er det et fremragende (og virkelig, virkelig luksus-lækkert!) alternativ til oksebov.
Mørbraden er fyldt med saft og kraft. Kødet vendes i mexicanske krydderier og simrer i en hjemmelavet BBQ-sauce. Sådan får man en udgive af pulled beef, der ikke bare er hurtig at bikse sammen, men også smager vidunderligt. Smagen er next level, og kan slet ikke sammenlignes med, hvad man får serveret på mexicanske takeaway-steder.
Grønne ris med avocado
De grønne ris får deres farve fra avocado og koriander. Det virker måske lidt skørt at vende ris i avocadomos, men stol på mig: Det smager fantastisk, ser dekorativt ud, og risene bevarer stadig deres konsistens uden at blive forklistrede.