Laks paneret med quinoa
Quinoa paneret laks er ikke bare utrolig lækkert – det ser også utrolig dekorativ og imponerende ud at servere. Særligt hvis man bruger en rød eller sort quinoa, der med sin fine mørke farve har en smuk kontrast til fisken.
I kan bruge alle farver quinoa til at panere laksen, men jeg vil både på grund af udseendet og konsistensen anbefale den sorte variant. Den har nemlig lidt mere bid, og vil derfor knaser lidt mere, når paneringen bliver ekstra sprød efter en tur i ovnen.
Aïoli med ristet hvidløg
Jeg elsker en god aïoli, og har delt min basis opskrift lige her.
I denne opskrift udmærker aïolien sigdog, da den får smag af hvidløg, der er ristet i ovnen. Når hvidløg ristes, får det en let karamelliseret, røget smag, der smager utrolig dejligt i en cremet aïoli. SÅ lækkert og perfekt som dyppelse til fritter af en hvert art.
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Flere gode opskrifter med laks:
Laksefrikadeller med quinoasalat
Laksesalat med avocado og grape
Sushiskål med laks og grønne ris
Rødbedevafler med ærtedip og varmrøget laks