
Ingredienser
- ½ kg kartofler
- olivenolie til stegning
- salt
- ½ kg frosne grønne bønner
- 2 stk. romainesalat
- 4 æg
- 2 tunbøffer
- smør til stegning
- 1 glas sorte oliven
- 1 glas kapersbær
- 1 håndfuld blandede krydderurter, f.eks. persille, dild og basilikum
DRESSING
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver på 1 cm, og vend dem med olie og salt. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 35 minutter, til de er flot gyldne. Fordel de frosne grønne bønner på en anden bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem med olivenolie og salt, og bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Skyl og tør romainesalaten, skær den i brede bånd, og anret i et stort salatfad. Kog æggene i 7 minutter, og overhæld dem med koldt vand. Pil dem, og halvér dem. Dup tunbøfferne tørre, og krydr godt med salt. Smelt smørret på en pande ved høj varme, og steg tunbøfferne i ca. 2 minutter på hver side. Det er vigtigt, de ikke bliver helt gennemstegte. Skær dem i skiver.
DRESSING
Rør alle ingredienserne til dressingen sammen.
SERVERING
Fordel kartofler, grønne bønner, æg, tun, oliven og kapersbær over salatbladene. Dryp dressingen over, og drys med hakkede krydderurter.
Salade niçoise med ristede kartofler
Min salade niçoise laver jeg her i en i en version, der smager godt hele året rundt. Når kartoflerne ristes i ovnen, så de smager godt, hvad end du bruger nye kartofler eller halv-kedelige vinterkartofler.
TIP: Prøv også denne nemme opskrift på torsk i fad
Måltidssalat med tun og æg
Jeg bruger tunbøffer, der nærmest blot skal kysse panden, så de forbliver saftige og møre. Hvis man steger tun for meget, kan det nemlig hurtigt blive en tør oplevelse. Hvis du vil spare tid og penge, kan du droppe tunbøfferne og i stedet bruge god tun fra dåse. Det smager også herligt, omend gode bøffer fra fiskehandlen bare er en tand mere luksuslækkert.
Mmm, det ser lækkert ud og dejligt let ovenpå al den dejlige, men tunge julemad. Egentlig vil jeg mest bare ønske godt nytår og sige tak for en herlig blog OG sidst men ikke mindst stort tillykke med forside (!) og indlæg i Elle Mat&Vin, som efter min mening er det smukkeste og bedste madblad, der findes i verden. Sejt gået, mega-dygtige dig:-)
TAK Pernille <3 Du er sød, er du <3