Speltkernesalat med ristet blomkål

Mættende salat med kerner

Hvis jeg gerne vil gøre mine salater mere mættende, holder jeg af at tilføje kogte linser, bælgfrugter eller kerner. Belugalinser, boghvede, kikærter og delikatesselinser kører ofte på repeat, men denne dag forsøgte jeg mig med speltkerner. De skal koge lidt længere, men til gengæld får man kerner med mere bid og en virkelig god smag. Dét skal gentages!

Speltkernesalat med ristet blomkål

 

Bedøm denne ret

Salat/tilbehør til 4 personer
forberedelse 25 min / tilberedning 1 time / i alt 1 t 25 min

Ingredienser

Speltkernesalat med ristet blomkål

  • 2 dl speltkerner
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. spidskommen
  • salt
  • 75 g feldsalat

Tahindressing

  • 1/2 dl tahin
  • saft af 1/2 citron
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt
  • 1/2-1 dl vand

Dukkah

  • 50 g sesamfrø
  • 30 g pinjekerner
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g valnødder
  • 1 spsk. hele spidskommenfrø
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1/2 spsk. flagesalt

Fremgangsmåde

Speltkernesalat med ristet blomkål

Kog speltkernerne i letsalatet vand i cirka 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader. Skær blomkålen ud i skiver eller buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Dryp olivenolie over, og drys med salt og spidskommen. Bag blomkålen i cirka 30 minutter, indtil den er flot gylden.

Lav tahindressing og dukkah, hvis du ikke allerede har det på lager. Dukkah kan erstattes med ristede, hakkede nødder.

Tahindressing

Bland tahin og citronsaft i en skål, og rør det sammen. Det vil ikke blive fyldende, men komme til at virke tørt. Tilsæt olivenolie, hvidløgspulver og salt, og rør rundt. Tilsæt så nu vand, lidt efter lidt, indtil du har den ønskede konsistens, og smag dressingen til.

Dukkah

Kør alle nødder, kerner og krydderier i en foodprocessor eller blender, til det har en konsistens af groft salt.

Rist dukkah på en tør pande, til det begynder at dufte og bliver gyldent. Lad det køle helt af, inden du opbevarer det i en lufttæt beholder.

Speltkernesalat fortsat

Saml speltkerner, ristet blomkål og feldsalat i en skål. Dryp tahindressing over, og drys med dukkah.

Find flere opskrifter i samme kategori

Speltkernesalat med blomkål

Denne speltkernesalat indeholder nogle af mine all-time favoritingredienser: Blomkål, tahin, dukkah og feldsalat. Man kan jo simpelthen ikke gå galt i byen med den kombination!

Hvis du endnu ikke har prøvet… 
… at riste blomkål i ovnen, så det bliver smagfuldt, sødt og dejlig sprød i overfladen.
… de delikate og dekorative feldsalatbuketter, hvis sæson begynder netop nu.
… at lave min tahindressing, der bare får alle grøntsager til at smage 1000 gange bedre.
den egyptiske nødde- og krydderiblanding dukkah, der smager skønt på sådan cirka alting.

Ja, så bør du virkelig komme i sving! Du ved slet ikke, hvad du går glip af ?

 

TIP: Prøv også denne opskrift på helstegt bagt blomkål

 

Flere opskrifter på spændende salater:

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hej Emma!
    Jeg har lige set din live snapping af en ret med pulinser og tahin – og jeg bed mærke i farven og konsistensen på din tahin. Den er markant lysere og mere flydende end den jeg har fra Urtekram – smager den bedre og eller er den bedre? Jeg synes at Urtekrams har en meget bitter smag, hvilket faktisk gør, at der er mange retter jeg ikke har mod på at prøve, fordi jeg ikke synes at tahin smagen er behagelig.
    Hjææælp! :-))
    Tak for en dejlig blog!
    Mvh Jannike

    1. Hejsa Jannike 🙂
      Der findes lys tahin og ristet tahin (det er den fra Urtekram). Du skal prøve lys tahin – det er SÅÅÅÅ godt og noget helt andet. Du kan finde det i Rema1000 og hos mellemøstlige købmænd.
      KH

Skriv en kommentar