-
Link kopieret
Måltidssalat til flere dage
Hvis du savner et grønt alternativ til den klassiske rugbrødsmad, er en måltidssalat lige sagen. Det kræver dog ofte mere tid og planlægning, og derfor er det smart at forberede salaten til flere dage.
I denne opskrift på måltidssalat til flere dage, får du en klar favorit, der er nem at justere. Salaten er med bønnedip, quinoa, grønkål, bagte rodfrugter, saltede mandler og æbletern. Alt tilberedes på 30 minutter og dernæst har du frokost til 4 dage.

salat til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
BAGTE RODFRUGTER
- 1 kg rodfrugter
- 2 spsk. olivenolie
- salt
QUINOA
- 4 dl quinoa
- 6 dl vand
- 1 boullionterning
BØNNEDIP
- 1 dåse butterbeans
- 2 spsk. olivenolie
- saft af 0,5 citron
- 1 fed hvidløg
- Salt
- 0,5 dl vand
ANDET
- 1 æble
- 100 g saltede mandler
- 1 pose snittet grønkål
RODFRUGTER
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær rodfrugterne i tern. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade med bagepapir.
Bag rodfrugterne i ovnen i cirka 20 minutter, til de er møre og let gyldne.
QUINOA
Skyl quinoa i en sigte, og kog det med vand og boullion under låg i cirka 10 minutter til væsken er fordampet.
BØNNEDIP
Imens quinoa og gulerødder tilberedes, kan du lave bønnedip: Hæld vandet fra bønnerne, og skyl dem i en sigte. Kom butterbeans, olie, citronsaft, pressede hvidløg og salt sammen i en blender. Kør maskinen, og tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag bønnedippen til.
ANDET
Skær æblet i små tern og vend dem i citronsaft, så de ikke bliver brune.
Skyl og tør grønkål.
OPBEVARING / SERVERING
Opbevar alle ingredienser til måltidssalaten i individuelle skåle eller bokse i køleskabet. Saml salaten om morgenen eller inden servering.
Måltidssalat til 4 dage
Denne opskrift på måltidssalat til flere dage er et eksempel på, hvorfor “food prep” eller “meal prep” er så smart! Her skal du bruge 30 minutter på at forberede – samme tid som du havde brugt på at lave en enkelt portion. I stedte forbereder du frokost til hele 4 dage (eller 2 dage, hvis I er to voksne, som spiser med).
Denne måltidssalat er en klar favorit og nem at forberede. Salaten er med bønnedip, quinoa, grønkål, bagte rodfrugter, saltede mandler og æbletern. Råvarerne holder sig friske og lækre på køl selv efter flere dage.
TIP: Tjek også denne opskrift på sund frokostsalat til hele ugen ud.
Ingredienser til måltidssalaten
Opskriften på måltidssalat til flere dage kan varieres i det uendelige. Her finder du et forslag til ingredienser, samt hvad du kan erstatte dem med:
- Bagte rodfrugter: er billige og smager skønt efter en tur i ovnen. Du kan også bruge kun gulerødder eller græskar i stedet.
- Quinoa: Er en velsmagende, proteinrig base. Det mætter og smager dejligt. Her kan du erstatte med alle typer linser, korn eller pasta.
- Bønnedip: En klassisk, cremet og utrolig velsmagende dip. Den er også lækker at servere i en sandwich eller til grøntsagsstænger. Hvis det skal være ekstra nemt, findes der færdiglavet hummus i stort set alle supermarkeder.
- Feta: Tilføjer fedme og noget lækkert cremet til salaten. Du kan bruge parmesan eller avocado i stedet.
- Æbler: Tilføjer noget sødt og friskt. Hvis du skærer æbleternene på forhånd kan du hælde lidt citronsaft over, så de vil holde sig i længere tid. Her kan du bruge andet frugt eller bær som alternativ.
- Grønkål: Noget sprødt, der giver fylde. Her kan du bruge alle former for salat eller fintsnittet kål som alternativ.
TIP: Prøv også denne opskrift på frokostsalat med avocado og æg eller salat med bagte gulerødder og laks.