Spansk inspireret æggekage med chorizo og græskar
Denne æggekage med chorizo er en variation på den klassiske æggekage. Med smag inspireret af det græske køkken. Den spicy chorizopølse giver nemlig en vidunderlig krydret smag til æggekagen.
Jeg tilsætter også græskartern, der bidrager med en herlig sødme. Du kan snildt bruge søde kartofler eller andre rodfrugter i stedet. Inden æggekagen kommer i ovnen, topper jeg med stykker af gedeost, som smelter og bliver let gylden i overfladen. SÅ lækkert! Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan du toppe æggekagen med feta i stedet.
TIP: Prøv også min opskrift på græskarfritter
Nem æggekage i ovn
Det herlige ved min opskrift på æggekage med chorizo er, at hele retten kan tilberede i ovnen i ét og samme fad. På den måde slipper du for at skulle holde øje med en pande på blusset eller at skulle vende æggekage.
I opskriften starter du med at riste græskartern og chorizo i et ovnfast fad, inden æggemassen hældes over og æggekagen bages færdig. Super nemt og med minimum af opvask 🙂
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Find flere opskrifter på opskrifter med æg
- Humshuka – shakshuka på bund af hummus
- Salade niçoise med ristede kartofler
- Ristede gulerødder med quinoa, dukkah og labneh
- Æggekage med laks, squash og spinat
- Spejlægsreder med gulerod, sprød ost og chia-karse