Græskarfritter

Bagt hokkaido skåret ud som lækre græskarfritter er fremragende tilbehør til aftensmaden i løbet af efteråret. Græskar har en sød og mild smag, der passer til det meste, og så er det et dejligt alternativ til klassiske ovnbagte kartofler.

Fritterne kan serveres til det meste, og jeg vil særligt anbefale dig at prøve en hjemmelavet aioli dertil. Det smager så dejligt til de sprøde, søde fritter.

græskarfritter

Græskarfritter

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 30 min / i alt 35 min

Ingredienser

 • 1 hokkaido græskar
 • 2 spsk. olivenolie
 • salt

Forslag til dip

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Vask græskaret grundigt. Brug evt. en skuresvamp til at skrubbe skallen. Halvér græskaret med en stor, skarp kniv, og fjern kernerne med en ske. Skær derefter skriver med en tykkelse på ca. 1 cm, og placér dem på en beklædt bageplade.

Vend græskarfritterne i olivenolie, og kværn godt med salt over. Rist derefter fritterne i ovnen i  ca. 30 minutter, indtil de er møre og sprøde.

Find flere opskrifter i samme kategori

hokkaido græskar i skiver

hokkaido græskar med aioli

 

Opskrift på bagt hokkaido græskar

Græskarfritter er en hyppig spise hjemme hos os. Det er nemt og sundt tilbehør, og så smager det bare så dejligt!

Netop nu og de næste måneder frem er det smukke hokkaido græskar i sæson. Jeg holder af at bruge græskaret i både det søde og salte køkken – i alt fra græskarkage og -brød til salater, supper og gryderettet. Særligt er jeg vild med at lave bagt hokkaido græskar, der kan bruges i en herlig græskartærte, en fyldig græskarsalat eller lækker efterårssalat. Og jeg blender også ofte bagt græskar til en cremet konsistens, der kan bruges som en sauce (eksempelvis til gnocci som i denne opskrift) eller vendt i en rigtig efterårsrisotto med græskar.

 

hokkaido græskar bagt i ovn som fritter

Græskarfritter

Bagt hokkaido græskar får en sød og mild smag og en fast men blød konsistens. Græskaret egenskaber bliver altså bliver fremhævet på bedste vis, når græskaret skæres ud i skiver og bages til sprøde fritter i ovnen.

Jeg serverer græskarfritter som tilbehør til at alt fra falafel til flæskesteg, men synes, de smager særligt godt til kylling eller fisk sammen med en grøn salat. Prøv at dyppe dem i en god aioli. Yum, siger jeg bare!

 

TIP: Prøv også min opskrift på hasselback kartofler eller knuste kartofler.

 

hokkaido græskarfritter

 

Næringsrig græskar

Græskar smager ikke alene godt, men er gode fyldt med gode, sunde sager. Hokkaido indeholder store mængder antioxidanter, C-vitaminer, B-vitaminer og mineraler. Den flotte orange farve skyldes store mænger af antioxidantet betacaroten. Antioxidanter neutraliserer de frie radikalers skadelige virkninger i vores krop – de fungerer kort sagt som et sikkerthedsnet, blandt andet som hudens bodyguards mod stress og sol, og holder immunforsvaret i top, synet skarp, hjernen klar og hjertet sundt. Så spis løs!

 

Shop the post

- reklamelinks

12 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Virkelig fed opskrift – og fedt du laver en video i stedet for bare at skrive fremgangsmåden! Glæder mig til næste video. 🙂

 2. Jeg ser sjældent videoer på blogs, da jeg oftest læser dem gennem bloglovin pp min mobil. Derfor vil jeg bare lige sige at jeg synes det er SKØNT at du skriver opskriften også! 😀

 3. Hej Emma.
  Græskar-fritter er bare det bedste! Bliver dine sprøde? Jeg bager mine dig uden salt og olie og de har tendens til at blive bløde – men smager stadigvæk godt!

  1. Hej Liv 🙂 Ja, mine bliver sprøde på ydersiden. Prøv med lidt olie og giv dem evt. lidt længere tid i ovnen 🙂

   1. Perfekt, det må jeg prøve. Og tak! Jeg har også prøvet at sprænge/salte dem for at trække væske ud (saltet blev skyllet af bagefter), hvilket gav en lidt anden struktur. Måske et forsøg værd 🙂

Skriv en kommentar