
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask græskaret grundigt. Brug evt. en skuresvamp til at skrubbe skallen. Halvér græskaret med en stor, skarp kniv, og fjern kernerne med en ske. Skær derefter skriver med en tykkelse på ca. 1 cm, og placér dem på en beklædt bageplade.
Vend græskarfritterne i olivenolie, og kværn godt med salt over. Rist derefter fritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er møre og sprøde.

Opskrift på bagt hokkaido græskar
Græskarfritter er en hyppig spise hjemme hos os. Det er nemt og sundt tilbehør, og så smager det bare så dejligt!
Netop nu og de næste måneder frem er det smukke hokkaido græskar i sæson. Jeg holder af at bruge græskaret i både det søde og salte køkken – i alt fra græskarkage og -brød til salater, supper og gryderettet. Særligt er jeg vild med at lave bagt hokkaido græskar, der kan bruges i en herlig græskartærte, en fyldig græskarsalat eller lækker efterårssalat. Og jeg blender også ofte bagt græskar til en cremet konsistens, der kan bruges som en sauce (eksempelvis til gnocci som i denne opskrift) eller vendt i en rigtig efterårsrisotto med græskar.
Græskarfritter
Bagt hokkaido græskar får en sød og mild smag og en fast men blød konsistens. Græskaret egenskaber bliver altså bliver fremhævet på bedste vis, når græskaret skæres ud i skiver og bages til sprøde fritter i ovnen.
Jeg serverer græskarfritter som tilbehør til at alt fra falafel til flæskesteg, men synes, de smager særligt godt til kylling eller fisk sammen med en grøn salat. Prøv at dyppe dem i en god aioli. Yum, siger jeg bare!
TIP: Prøv også min opskrift på hasselback kartofler eller knuste kartofler.
Næringsrig græskar
Græskar smager ikke alene godt, men er gode fyldt med gode, sunde sager. Hokkaido indeholder store mængder antioxidanter, C-vitaminer, B-vitaminer og mineraler. Den flotte orange farve skyldes store mænger af antioxidantet betacaroten. Antioxidanter neutraliserer de frie radikalers skadelige virkninger i vores krop – de fungerer kort sagt som et sikkerthedsnet, blandt andet som hudens bodyguards mod stress og sol, og holder immunforsvaret i top, synet skarp, hjernen klar og hjertet sundt. Så spis løs!
Uhm det ser godt ud! Bruger du varmluft eller alm. ovn? 🙂
Jeg bruger stort set altid varmluft – hvis ikke, står det i opskriften 🙂
Virkelig fed opskrift – og fedt du laver en video i stedet for bare at skrive fremgangsmåden! Glæder mig til næste video. 🙂
Tak Melissa! 🙂
Jeg ser sjældent videoer på blogs, da jeg oftest læser dem gennem bloglovin pp min mobil. Derfor vil jeg bare lige sige at jeg synes det er SKØNT at du skriver opskriften også! 😀
Det ser godt nok lækkert ud!!!!
Knus Emilie
http://www.happinessinourstars.blogspot.com
Tak Emilie 🙂
Det er simpelthen så hyggeligt med dine videoer 🙂 jeg glæder mig til, der kommer flere!
Tak Signe! 🙂
Hej Emma.
Græskar-fritter er bare det bedste! Bliver dine sprøde? Jeg bager mine dig uden salt og olie og de har tendens til at blive bløde – men smager stadigvæk godt!
Hej Liv 🙂 Ja, mine bliver sprøde på ydersiden. Prøv med lidt olie og giv dem evt. lidt længere tid i ovnen 🙂
Perfekt, det må jeg prøve. Og tak! Jeg har også prøvet at sprænge/salte dem for at trække væske ud (saltet blev skyllet af bagefter), hvilket gav en lidt anden struktur. Måske et forsøg værd 🙂