Opskrift på asiatisk salat med and
Hvis du har lyst til et friskt og alligevel mættende måltid, er en asiatisk salat med and lige sagen. Den er fyldt med sprøde grøntsager, krydderurter og salat, sammen med nudler, der giver en god fylde. Tilsæt en cremet og smagfuld peanutbutterdressing og rosa, saftigt andebryst, og du har et festmåltid, der kan bikses sammen på no time.
En kombination, jeg holder særligt meget af, er mango og avocado. Særligt sammen med krydderier, lidt chili og salte, knasende indslag. Der giver den søde mango og cremede avocado det perfekte modspil, der virkelig gør denne salat helt uimodståelig.
Salat med risnudler
Jeg elsker at vende kolde nudler i salater. Denne opskrift på asiatisk salat med and, synes jeg, det fungerer bedst at bruge risnudler, men du kan også bruge ægnudler eller sobanudler. Risnudler fåes i forskellige former og størrelser, fra helt tynde ‘fehår’ til brede nudler som dem, jeg bruger i denne opskrift. Igen fungerer begge dele, så prøv dig frem.
Peanutbutterdressing
Den lækre salat kan varieres i det uendelige, alt efter indholdet af din grøntsagsskuffe og kostpræferencer. Eksempelvis kan andekødet erstattes med marineret tofu, og du kan tilsætter grønne bønner, asparges, radiser, eller hvad, du er i humør til. Men hvis I spørger mig, må I ikke undlade peanutbutterdressingen. Den er så god og løfter lige resultatet til et helt nyt niveau.
TIP: Prøv også min opskrift på nudler med oksekød og broccoli
Flere opskrifter på frisk og farverig asiatisk mad
Jeg elsker det asiatiske køkken med dets mange farver, krydderier og grøntsager. Du finder en masse skønne asiatiske opskrifter her på bloggen, hvoraf jeg særligt kan anbefale disse: