Nudler med oksekød og broccoli

Denne opskrift på nudler med oksekød og broccoli er både hurtig og enormt lækker. Med nudler, sprøde grøntsager, mørt kød og en helt fantastisk sauce med soja, hvidløg og ingefær.

Som mange gode wokretter fra det asiatiske køkken, tager opskriften ikke lang tid, når snart du har hakket og snitter og er klar til at komme alt i wokken. Så er det bare at stege ved høj varme, så du får perfekt stegt kød og grønt – og så der der serveret!

nudler med oksekød og broccoli

Nudler med oksekød og soja

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

 • 500 g oksekød i strimler, fx af flanksteak
 • sesamolie til stegning
 • 1 broccoli
 • 3 fed hvidløg
 • 1 tommel ingefær
 • 400 g nudler
 • 300 g frosne, pillede edamamebønner
 • 3 forårsløg
 • 1 håndfuld koriander

SAUCE

 • 1 dl soya sauce
 • 1 dl vand
 • 1 spsk. rørsukker
 • 1-2 tsk. sambal oelek
 • saft af 1 lime
 • 1 spsk. maizena majsstivelse

Fremgangsmåde

SAUCE

Pisk alle ingredienserne til saucen sammen med et piskeris i en skål. Justér mængden af sambal oelek alt efter, hvor stærk du ønsker retten. Stil skålen til side.

WOK

Klargør først alle ingredienserne: Skær oksekødet i strimler, hvis det ikke allerede er udskåret. Skær broccoli i mundrette stykker. Pil hvidløg og skræl ingefær. Riv hvidløg og ingefær fint.

Bring en gryde med vand til nudlerne i kog.

Opvarm en wok, så den er godt varm. Tilføj sesamolie, og brun strimler af oksekød i den varm wok. Tag kødet af panden, når det har fået farve på alle sider, og kom det i en skål.

Tilføj broccoli til panden, og lad det stege, til broccolien bliver flot grøn. Tag det så af panden og over i skålen til oksekødet.

Tilsæt hvidløg og ingrefær til den varme wok, og lad det svitse et minuts tid, inden saucen hældes på panden. Rør godt rundt, og bring saucen i kog, så den tykner.

Tilsæt oksekød og broccoli fra skålen samt frosne edamamebønner til panden. Vend rundt, så edamamebønnerne tør op.

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og vend dem i wokken. Smag til og servér pyntet med tynde skiver forårsløg og frisk koriander.

 

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på nudler med oksekød og grøntsager

Denne opskrift på nudler med oksekød og broccoli er fantastisk både som gæstemad eller til hverdag. Alt efter hvilken udskæring af oksekød, du bruger, kan du gøre retten mere “luksus”. Brug en rigtig god bøf såsom flanksteak eller ribeye, og du får et gæsteværdigt måltid. Brug en mere budgetvenlig udskæring – måske bare skært oksekød – og du får et sandt hverdagshit.

 

nudler med oksekød og broccoli og edamamebønner

 

Nem wok med oksekød

Nudler med oksekød og broccoli er ganske simpel at lave, men retten har en fantastisk smag. Egentlig er ingredienslisten super simpel: Nudler, oksekød, broccoli, edamameebønner. Men det er saucen, der giver retten sin helt vidunderlig dejlige smag.

Saucen laves af soja, der røres sammen med lidt sukker og limesaft, hvilket gør den perfekt salt/sød/syrlig. Derudover får saucen smag fra hvidløg og ingefær, der steges på panden. Saucen bliver lidt tykkere og næsten karamelagtig, da den jævnes med en smule maizena majsstivelse.

 

Nudler til wok

Til opskriften på nudler med oksekød og broccoli kan du bruge lige de nudler, du synes om og har på lager. Jeg foretrækker æggenudler til opskriften, da de har lidt mere bid og struktur (de er lidt mere pasta-agtige), men både risnudler, ramennudler, fuldkornsnudler, glasnudler kan bruges. En anden favorit hos mig er boghvedenudler, såkaldte sobanudler, der laves af boghvedemel, som giver en virkelig dejlig smag.

 

TIP: Prøv også en nudelsalat med kokospaneret tigerrejerasiatiske frikadeller med spidskålssalat eller måske en wok med marineret oksekød?

 

nudler med oksekød og broccoli

Flere gode opskrifter med nudler

Nudler er nem og hurtig hverdagsmad. Denne opskrift holder til i toppen på min hitliste over nudelopskrifter, men hvis du er på udkig efter mere inspiration, har jeg flere opskrifter her på hjemmesiden. Prøv eksempelvis min opskrift på wok med nudler og grøntsager, der laves med en helt fantastisk peanutbuttersauce. Eller en wok med tigerrejer eller asiatisk salat med nudler og andebryst.

 

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar