Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Æggekage med chorizo & græskar

Nedenfor finder I opskriften på en spansk inspireret æggekage, der kombinerer spicy chorizo, sødlige græskartern og cremet gedeost.

Det er en virkelig nem men utrolig velsmagende ret, der både smager herligt lun med en grøn salat og groft brød men også kold dagen efter på et stykke rugbrød.

Æggekage med chorizo & græskar

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t 10 min

INGREDIENSER

  • Fyld

  • 1 lille hokkaidogræskar
  • 200 g tørret chorizo
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 ovnfast fad, 20 x 30 cm
  • Æggemasse

  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g frisk gedeost
  • 1 dl græskarkerner
Fyld

Tænd ovnen på 175°. Skræl græskarret; halvér det, og fjern kernerne med en ske (OBS: Gem kernerne!). Skær græskarkødet i mundrette tern, og fordel dem i et ovnfast fad. Skær chorizo i skiver på 1 cm’s tykkelse, og fordel dem i fadet. Dryp med olivenolie, krydr med salt og peber, og vend rundt. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter, til græskarternene er møre.

Æggemasse

Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål, og fordel det over græskar og chorizo i ovnfadet. Fordel små stykker gedeost øverst, og drys med græskarkerner. Sæt fadet i ovnen i yderligere 30 minutter, til æggemassen er fast og gylden. Servér med groft brød.

Spansk inspireret æggekage med chorizo og græskar

Denne æggekage med chorizo er en variation på den klassiske æggekage. Med smag inspireret af det græske køkken. Den spicy chorizopølse giver nemlig en vidunderlig krydret smag til æggekagen. Jeg tilsætter også græskartern, der bidrager med en herlig sødme. Du kan snildt bruge søde kartofler eller andre rodfrugter i stedet. Inden æggekagen kommer i ovnen, topper jeg med stykker af gedeost, som smelter og bliver let gylden i overfladen. SÅ lækkert! Hvis du ikke bryder dig om gedeost, kan du toppe æggekagen med feta i stedet.    

TIP: Prøv også min opskrift på græskarfritter

 

Nem æggekage i ovn

Det herlige ved min opskrift på æggekage med chorizo er, at hele retten kan tilberede i ovnen i ét og samme fad. På den måde slipper du for at skulle holde øje med en pande på blusset eller at skulle vende æggekage. I opskriften starter du med at riste græskartern og chorizo i et ovnfast fad, inden æggemassen hældes over og æggekagen bages færdig. Super nemt og med minimum af opvask :-)  
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Find flere opskrifter på opskrifter med æg