Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Basis grøntsagsgryde med variationer

Basis grøntsaggryde er fuldstændig genial hverdagsmad! Brug en halv time i køkkenet på at lave en stor portion grøntsagssauce, der på nul komma fem kan trylles om til alverdens forskellige retter.

Her deler jeg, hvordan opskriften kan forvandles til shakshuka, italiensk grøntsagsgryde og mexicansk grøntsagsgryde

Basis grøntsagsgryde med variationer

Hovedret til 6 personer
Forberedelse /I alt 30 min

INGREDIENSER

  • BASIS GRØNTSAGSGRYDE

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • salt & friskkværnet peber
  • SHAKSHUKA

  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 portion grøntsagsgryde
  • 2 æg
  • 1 spsk. lys tahin
  • 1/2 spsk. ristede sesamfrø
  • 50 g feta
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ITALIENSK GRØNTSAGSGRYDE

  • 1/2 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 portion grøntsagsgryde
  • 1 dåse butterbeans
  • 125 g mozzarella
  • 1 håndfuld ristede pinjekerner
  • 1 glas grønne oliven
  • 1 håndfuld frisk timian
  • MEXICANSK GRØNTSAGSGRYDE

  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1/2 tsk. røget paprika
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 portion grøntsagsgryde
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 dl yoghurt
  • 1 håndfuld nachos
  • 50 g friskrevet cheddar
  • 1 håndfuld frisk koriander
BASIS GRØNTSAGSGRYDE

Pil og hak løgene, og pil og pres hvidløgene. Svits det i olivenolie i en stor gryde. Skær squash og peberfrugter i små tern, og tilsæt det til gryden. Vend rundt, og lad det stege, til grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld hakkede tomater, tomatpuré og eddike i gryden, og lad gryden simre i 30 minutter. Smag til med salt og peber. Del grøntsagsgryden i tre portioner, og opbevar dem enten i køleskabet eller i fryseren.

SHAKSHUKA

Svits koriander, spidskommen og koriander i olivenolie på en pande. Tilsæt grøntsagsgryden, og varm det igennem. Slå æg ud i panden, og lad den simre, indtil æggehviderne er faste, men blommerne stadig er flydende.

Top panden med tahin, sesamfrø, smuldret feta og bredbladet persille, og servér straks.

ITALIENSK GRØNTSAGSGRYDE

Svits oregano i olivenolie i lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden. Dræn butterbeans fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem. 

Top med mozzarella, ristede pinjekerner, oliven og frisk timian, og servér. 

MEXICANSK GRØNTSAGSGRYDE

Svits oregano, spidskommen, koriander og paprika i olivenolie i en lille gryde. Tilsæt grøntsagsgryden. Dræn de sortebønner fra dåsen, skyl dem i en sigte, og tilsæt dem til gryden. Varm gryden igennem.

Top med yoghurt, knuste nachos, cheddar og koriander, og servér.

Grøntsagsgryde som budgetvenlig hverdagsmad

En basis grøntsagsgryde er billig og sund – sprængfyldt med grøntsager! – og ved at dele portionen op i tre, kan du enten have aftensmad klar til de næste tre dage eller gemme en portion eller to i fryseren til travle og trætte aftener.

Nem aftensmad med variationer

Min basis grøntsagsgryde kan varieres i det uendelige, alt efter hvilke krydderier, hvilket fyld og hvilke toppings, du spæder til med. Lav eksempelvis en super nem kødsauce ved at brune kød i krydderier, inden grøntsagsgryden hældes over. Eller prøv at komme grøntsagsgryden i et ovnfast fad, læg fisk og friske krydderier i overfladen, og sæt fadet i ovnen, og så får du en lækker ret med saftig, dampet fisk.

Vegetarisk meal prep

I videoen nedenfor bruger jeg grøntsagsgryden til tre vegetariske måltider: En italiensk variant med mozzarella, butterbans og oliven, en mellemøstlig shakshuka med spejlæg og en mexicansk krydret skål toppet med cheddar og knasende nachos.  
BASIS GRØNTSAGSGRYDE