-
Link kopieret
Hjemmelavet kokossmør
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet kokossmør. Og så kræver det kun én ingrediens (kokosmel!). Det eneste, opskriften kræver, er, at du ejer en god foodprocessor med masser af hestekræfter.
Opskriften har jeg noteret til jer nedenfor, men det er virkelig såre simpelt: Blend, blend, blend, spis og nyd Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet kokossmør. Og så kræver det kun én ingrediens (kokosmel!). Det eneste, opskriften kræver, er, at du ejer en god foodprocessor med masser af hestekræfter.
Opskriften har jeg noteret til jer nedenfor, men det er virkelig såre simpelt: Blend, blend, blend, spis og nyd

INGREDIENSER
- Kokosmel
Kom kokosmelet i en foodprocessor, og kør. Det tager flere minutter, før smørret bliver flydende, så skrab løbende melet ned af siderne af beholderen, og giv evt. maskinen en pause, hvis den kæmper for meget. Når smørret bliver flydende, skal du blive ved med at køre maskinen, indtil det er helt glat. Hæld det færdige kokossmør i et skoldet syltetøjsglas. Opbevar glasset mørkt og køligt (evt. i køle- skabet), indtil det er spist op.
Hvad er kokossmør
Kokossmør er et lækkert nøddesmør, der både består af olie og fibre fra kokosnødden. I modsætningen til kokosolie, der kun består af olien. Det vil sige, men det smelter på samme måde som kokosolie, men nærmere bør sammenlignes med peanutbutter eller anden nøddesmør.Hjemmelavet smør af kokosmel
Jeg plejer enten at købe denne*, hvis jeg føler mig lidt små-doven, og ellers laver jeg en hjemmelavet portion. * Jeg køber helsekostprodukterne fra iHerb.com, da der er mange penge at spare, også selvom der kommer told på pakkerne. Brug koden PRJ306 og spar 5% på din ordre (affiliate). I min morgen-matcha holder jeg af at tilsætte en skefuld kokossmør. Det gør den grønne te utrolig cremet og dejlig mættende, og så søder dem milde kokossmag koppen en smule. Generelt er det sunde kokossmør ret fantastisk at blende i forskellige drikke (som varm kakao, mmmhm) og smoothies, men jeg holder også af at bruge det som ’smørklat’ på havregrød, hvor det smelter og gør grøden ekstra smagfuld og cremet.