-
Link kopieret
Kartoffelsalat med quinoa og jordbær
Moderne kartoffelsalat
Kartoffelsalat er en rigtig sommerklassiker. Det er obligatorisk tilbehør til grillmad og er fremragende som en del af en større buffet.
Denne kartoffelsalat har jeg givet et moderne twist ved at tilsætte mættende quinoa. Den er frisk og fyldig på samme tid, med søde jordbær, salt feta og masser af krydderurter.
Nyhøstede danske råvarer hos Lidl
I disse uger vokser udvalget af nye, danske råvarer i Lidl, og man kan blandt andet finde nyhøstede kartofler, ærter, jordbær og hvide asparges.
I denne salat bruger jeg nye kartofler, der har masser af smag og bid, samt smukke, søde og saftige jordbær. Den økologiske quinoa, der giver salaten mere fylde, er en del af Lidls faste udvalg, og fås til en rigtig fair pris.

Tilbehør til 4 personer personer
Forberedelse 15 minutter /I alt 30 minutter
INGREDIENSER
SALAT
- 2 dl quinoa
- 750 g nye kartofler
- Salt
- 3 forårsløg
- 1 håndfuld purløg
- 1 håndfuld mynte
- 1 håndfuld persille
- ½ bakke jordbær 100 g feta
DRESSING
- saft af ½ citron
- 2 spsk. olivenolie
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt & friskkværnet peber
Skyl quinoa i en sigte, og kog den i letsaltet vand i cirka 15 minutter, til de små haler frigøres. Lad quinoaen køle af. Skrub de nye kartofler, og kog dem i saltet vand i cirka 15 minutter. Lad kartoflerne køle af, inden de skæres i skiver.
Bland quinoa og kartofler i en skål. Rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend det i skålen.
Skær forårsløg i tynde skiver, og hak krydderurterne fint. Skær jordbærene i skiver, og smuldr fetaosten. Bland det hele i salaten. Anret salaten på et salatfad, og servér.
Kartoffelsalat med quinoa
Kartoffelsalat med quinoa er en skøn måde at give klassiskeren et moderne twist. Quinoaen tilføjer en skøn konsistens og ekstra mæthed til salater, og det er ingen undtagelse med denne friske kartoffelsalat.
Quinoa minder om korn, men det er egentlig et frø, der er sprængfyldt med protein, jern og vitaminer. Planten stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, må siges at være blevet en utrolig populær råvare i det meste af verden de sidste år.