Opskrift på quinoasalat med kylling og jordbær
Denne quinoasalat med kylling og jordbær er en skøn måltidssalat til sommeren. Den er mættende og fyldig, men også friskt og forfriskende på samme tid. Perfekt til lune sommerdage! Som et hurtigt men luksuslækkert måltid eller som nem gæstemad, gerne serveret med et koldt glas hvidvin.
Jeg er i det hele taget vild med quinoasalater. Kogt quinoa er både mættende og sundt, men et højt protein- og fiberindhold. Og så smager det bare så dejligt og giver en god konsistens til friske salat, så de nemt kan forvandles til en måltidssalat.
Jeg er ydermere også særligt vild med kombinationen af quinoa og jordbær, og har to andre gode opskrifter på quinoasalat med jordbær her på bloggen. En quinoasalat med jordbær og mozzarella, der er fremragende tilbehør til sommerens grillmad. Og en kartoffelsalat med quinoa og jordbær, der er et moderne bud på en sommerlig kartoffelsalat.
Denne quinoasalat med kylling og jordbær måtte jeg dog også dele med jer! Den smager nemlig helt og aldeles fantastisk, og jeg har glædet mig hele året til at danske jordbær kom i sæson. Opskriften udviklede jeg nemlig i sensommeren sidste år, men jeg har savnet den gode smagsoplevelse lige siden.
TIP: Prøv også min cæsar salat med kylling eller en fyldig rugkernesalat med kylling eller frokostsalat med avocado
Ingredienser til quinoasalat med kylling
Opskriften på quinoasalat med kylling er på samme tid supersimpel men også ret luksuriøs med en virkelig god kombination af ingredienser:
- Kylling: Hvis du har mulighed for det, må du endelig smide kylligekødet på grillen. Det smager bare bedre, og gør salaten ekstra lækker sommerlig.
- Quinoa: Jeg vil anbefale dig at bruge sort quinoa, der har lidt ekstra knas og også ser utrolig smuk ud i salaten.
- Grøn salat: Du kan bruge alverdens forskellige grønne salater. Jeg køber som regel en bakke blandet salat eller bruger feldsalat.
- Honning-dijondressing: Denne dressing af mayonnaise, honning og dijonsennep er en af mine favoritter, og den passer perfekt i denne smukke salat.
- Jordbær: De saftige søde bær smager af sommer. Du kan dog sagtens erstatte dem med andre bær eller frugt, alt efter hvad der er i sæson.
- Feta: Smuldret fetaost giver salaten ekstra fedme og salt. Det kan godt erstattes af oste såsom parmesan eller mozzarella, men jeg synes, jordbær og feta passer perfekt sammen.
- Rødløg: Giver et friskt bid til salaten. Skåret i helt tynde skiver, så de smager dejlig delikat.
- Ahornristede valnødder: Prikken over i’et. Valnødder ristet på en pande og vendt i ahornsirup og salt. De sprøde, salte, sprøde nødder smager vidunderligt over salaten. Du kan dog også snildt bruge andre nødder, mandler eller kerner fremfor valnødder.