-
Link kopieret
Lammekoteletter med ristet gulerodssalat
Lammekoteletter er en dejlig måde at få lam på. De bliver saftige og smagfulde – særligt når de marineres inden stegning.
Tilbehøret af ristede gulerødder på den cremede butterbeandip smager virkelig herligt til lam.
Hvis du serverer retten til påske, er det en skøn ret med forårsfornemmelser, selvom man stadig kun har vinterens grove grøntsager til rådighed.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 15 min
INGREDIENSER
Lammekoteletter
- 4 lammekoteletter
- 2 fed hvidløg
- 3 rosmarinkviste
- ½ dl olivenolie + 1 spsk. til stegning
- saft af 1 citron
- 1 spsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Ristet gulerodssalat
- ½ kg gulerødder
- 1 spsk. olivenolie
- 1 knsp. salt
- 30 g pinjekerner
Butterbean-dip
- 1 dåse butterbeans
- 1 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
- ½ dl olivenolie
- evt. 2 spsk. vand
Til servering
- 1 håndfuld bredbladet persille
Lammekoteletter
Pil og pres hvidløg. Hak rosmarinbladene fint. Rør hvidløg, rosmarin, olie, citronsaft, honning, salt og peber sammen i en stor skål. Læg lammekoteletterne i marinaden, og gnid marinaden ind i kødet. Lad kødet hvile i marinaden i 30 minutter.
Ristet gulerodssalat
Tænd ovnen på 175°. Skræl gulerødderne, og flæk dem på langs i halve eller kvarter. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag gulerødderne i ovnen i 30 minutter, til de er gyldne og sprøde i spidserne. Drys pinjekerner over og lad dem riste med de sidste 5 minutter.
Butterbean-dip
Afdryp butterbeans. Pil og pres hvidløg. Blend alle ingredienser sammen ved hjælp af en foodprocessor eller blender – tilsæt olien gradvist og evt. en smule vand, til dippen får cremet konsistens.
Lammekoteletter fortsat
Steg lammekoteletterne i olie på en pande i ca. 8 minutter på hver side.
Til servering
Skyl og hak persillen groft. Smør butterbeandippen ud på et serveringsfad. Fordel lammekoteletter, bagte gulerødder og pinjekerner over, og drys med hakket persille.
Marinerede lammekoteletter
Lammekoteletter marinerer jeg i olivenolie, citronsaft og honning. De smages desuden til med hvidløg og rosmarin, der passer perfekt til lammekød. Sådan en lækker lammekotelet smager fantastisk, når den bliver grillet. Men du kan også snildt bare tilberede den på en pande, som beskrevet i opskriften.Ristede gulerødder med butterbean-dip
Til de skønne marinerede koteletter serverer jeg tilbehør af ristede gulerødder. Gulerødder smager vidunderligt, når de har været en tur i ovnen, og det er både nemt og billigt. For at gøre serveringen ekstra særlig, anretter jeg de ristede gulerødder på en cremet butterbean-dip. Men kunne også servere dippen ved siden af, og holde salat og dip adskilt. Men jeg synes, det er smuk ud anrettet sammen på et fad. Og så smager det altså virkelig dejligt ?TIP: Prøv også denne opskrift på lammekrone med urter og pistacie.
