
Ingredienser
- 600 g lammekrone
- 1 spsk. olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 50 g pistacienødder
- 1 håndfuld rosmarin
- 1 håndfuld persille
- 2 fed hvidløg
- skal af 0,5 citron
Bagte gulerødder
- 1 kg gulerødder
- 2 spsk. olivenolie
- salt
- 1 håndfuld friske krydderurter til servering.
Creme fraiche dressing
- 2 dl cremefraiche
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Placér lammekronen i et ovnfast fad, og smør det ind i olivenolie. Krydr godt med salt og peber.
Hak pistacienødder, rosmarin og persille fint, og bland det i en skål. Tilsæt fintrevet citronskal og hvidløg, og bland det godt sammen.
Drys det grønne drys fast på lammekøllen. Sæt dernæst fadet i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil lammekødet har en kernetemperatur på 60 grader.
Lad lammekronen hvile i et kvarter, inden den skæres ud.
Bagte gulerødder
Skrub eller skræl gulerødderne. Del dem i halve eller kvarte på langs, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Vend gulerødderne, drys med salt, og bag dem i ovnen i 30-40 minutter, til de er flot gyldne. Anret de bagte gulerødder på et fad og pynt med krydderurter.
cremefraichedressing
Smag cremefraiche til med salt og peber. Dryp lidt af dressingen over de bagte gulerødder, og servér resten til måltidet som dyppelse.
Opskrift på lammekrone
Denne opskrift på lammekrone er en af mine yndlingsmåder at servere lammekød. Det bliver så mørt og saftigt. Og den sprøde crust af urter og pistacie både pynter og smager helt fantastisk.
Lammekrone er den dekorative servering, hvor lammekoteletter sidder samlet på ribbenene. Det ser smukt ud at servere, og så er det nemmere at lave rosa, saftigt kød end med enkelte koteletter.
TIP: Prøv også min opskrift på lammeculotte eller lammeskank eller lammekølle
Lam med pistacie crust
Du kan sagtens tilberede lammekronen med bare salt og peber alene. Men jeg er helt tosset med at lave en “crust” af pistacienødder og urter. Det fine grønne drys er både smukt og smager friskt, krydret og aromatisk på samme tid. Og så bliver det sprødt og lækkert, og det ekstra knas gør sig så godt til retten.
Du kan både bruge neutrale eller ristede og saltede pistacienødder til opskriften, Hvis du bruger saltede, skal du blot skære ned på mængden af salt på lammekødet.
TIP: Prøv også min opskrift på græske lammekoteletter eller lam tikka masala
Lammekrone til påske
Jeg serverede denne opskrift på lammekrone som en del af en herlig påskemiddag. Her skal der jo traditionelt lam på bordet, og dette er uden tvivl et fremragende bud. Det er klassisk men alligevel nytænkende og vil med sikkerhed bringe glæde omkring bordet.
Den smukke “krone” blev serveret med bagte gulerødder og en helt simpel cremefraichedressing. Det giver et måltid, der har tydelige forårsfornemmelser, hvilket er lige, hvad man har lyst til på denne tid af året. Simpelt, men så godt! Uden tvivl den bedste opskrift på lammekrone, jeg har prøvet.
TIP: Prøv også lammekebabspyd eller mellemøstlig mousakka med lam
Hvad skal jeg servere til påske?
Jeg har serveret denne ret til påske før, og jeg gør det med sikkerhed igen. Det siger også noget om, hvor godt det er – for jeg kan ellers godt lide at prøve nye opskrifter og være kreativ. Men denne herlighed er bare så god! Og så blev den rost til skyerne sidste gang, jeg serverede retten for mine gæster. Så hvis du får gæster er dette mit forslag til din påskemiddag. Servér gerne med en lækker salat til som en couscous salat med abrikoser eller en simpel salat med asparges, melon og feta for endnu mere forårsstemning.