Opskrift på lammekrone
Denne opskrift på lammekrone er en af mine yndlingsmåder at servere lammekød. Det bliver så mørt og saftigt. Og den sprøde crust af urter og pistacie både pynter og smager helt fantastisk.
Lammekrone er den dekorative servering, hvor lammekoteletter sidder samlet på ribbenene. Det ser smukt ud at servere, og så er det nemmere at lave rosa, saftigt kød end med enkelte koteletter.
TIP: Prøv også min opskrift på lammeculotte eller lammeskank eller lammekølle
Lam med pistacie crust
Du kan sagtens tilberede lammekronen med bare salt og peber alene. Men jeg er helt tosset med at lave en “crust” af pistacienødder og urter. Det fine grønne drys er både smukt og smager friskt, krydret og aromatisk på samme tid. Og så bliver det sprødt og lækkert, og det ekstra knas gør sig så godt til retten.
Du kan både bruge neutrale eller ristede og saltede pistacienødder til opskriften, Hvis du bruger saltede, skal du blot skære ned på mængden af salt på lammekødet.
TIP: Prøv også min opskrift på græske lammekoteletter eller lam tikka masala
Lammekrone til påske
Jeg serverede denne opskrift på lammekrone som en del af en herlig påskemiddag. Her skal der jo traditionelt lam på bordet, og dette er uden tvivl et fremragende bud. Det er klassisk men alligevel nytænkende og vil med sikkerhed bringe glæde omkring bordet.
Den smukke “krone” blev serveret med bagte gulerødder og en helt simpel cremefraichedressing. Det giver et måltid, der har tydelige forårsfornemmelser, hvilket er lige, hvad man har lyst til på denne tid af året. Simpelt, men så godt! Uden tvivl den bedste opskrift på lammekrone, jeg har prøvet.
TIP: Prøv også lammekebabspyd eller mellemøstlig mousakka med lam
Hvad skal jeg servere til påske?
Jeg har serveret denne ret til påske før, og jeg gør det med sikkerhed igen. Det siger også noget om, hvor godt det er – for jeg kan ellers godt lide at prøve nye opskrifter og være kreativ. Men denne herlighed er bare så god! Og så blev den rost til skyerne sidste gang, jeg serverede retten for mine gæster. Så hvis du får gæster er dette mit forslag til din påskemiddag. Servér gerne med en lækker salat til som en couscous salat med abrikoser eller en simpel salat med asparges, melon og feta for endnu mere forårsstemning.