Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Marokkansk grøntsagsgryde

Denne veganske grøntsagsgryde er inspireret af det marokkanske køkken.

Retten indeholder søde kartofler, figner, kikærter og masser af krydderier, alt sammen i en lunende lækker forening.

Retten kan serveres med couscous eller lune fladbrød.

Marokkansk grøntsagsgryde

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 25 min

INGREDIENSER

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 250 g søde kartofler
  • 1 aubergine
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 140 g tomatpuré
  • 2 dåser hakkede tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 1 håndfuld tørrede figner eller abrikoser
  • 1 dåse kikærter
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
  • Couscous

  • 8 dl kogende vand
  • 4 dl couscous
  • Til servering

  • 50 g mandler
  • bredbladet persille
  • ½ granatæble
  • græsk yoghurt (evt. sojayoghurt)

Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær. Svits det hele i olie i en gryde. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Lad dem stege med i gryden. Skyl aubergine, skær i tern, og vend dem i gryden sammen med koriander, paprika og kanel. Lad det stege i 5 minutter, og tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon. Lad det simre i 30 minutter under låg, til kartoflerne er møre. Skær figner eller abrikoser i grove tern, afdryp kikærterne, og tilsæt begge dele. Smag til med citronsaft, salt og peber, og lad retten simre i 10 minutter.

Couscous

Hæld vandet over couscous i en skål, og lad det trække i 10 minutter.

Til servering

Rist og hak mandlerne. Skyl og hak persille groft. Pil kernerne ud af granatæblet. Servér retten med couscous, og top med yoghurt, mandler, persille og granatæblekerner.

Marokkansk grøntsagsgryde

En marokkansk grøntsagsgryde er skøn vintermad. På denne årstid har vi brug for ekstra vitaminer i det kolde vejr, og hvis I er frossenpinde ligesom jeg, er denne opskrift lige noget for jer. Sådan en rigtig lunende lækker gryde, får nemlig varmen tilbage i tæerne. Min grøntsagsgryde er inspireret af det marokkanske køkken, og kombinationen af søde kartofler, figner, kikærter og masser af krydderier er helt fantastisk. Den er lige tilpas stærk og krydret men med sødme fra tørrede frugter og søde kartofler. Retten er helt vegansk og den en virkelig god måde at snige godt med grønt ind i kosten.

TIP: Prøv også opskriften på en marokkansk gulerodssalat eller Kefta Mkaouara -en marokkansk lammegryde i krydret tomatsauce

Sund vegetarisk gryderet med masser af smag

Denne ret smager intet mindre end fantastisk og er fyldt med gode, sunde sager! Den byder på masser af krydderier og grøntsager. Så hvis du er på udkig efter en skøn og sund hverdagsret, der er lidt anderledes, så er denne ret perfekt!   Se hvor nemt det er at tilberede retten i denne video, og husk at følg min facebook-side for flere how-to videoer.    
Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.