Marokkansk Kefta Mkaouara
Marokkanske lammekødboller tilberedt i en krydret tomatsauce sammen med æg og oliven, fik jeg første gang serveret på en rejse til Marokko.
Her forelskede jeg mig fuldstændig i retten. Kefta Mkaouara, hedder den, og den består af lammekødboller og æg, stegt i en smagfuld tomatsauce.
Jeg kunne ikke vente med at komme hjem og fremtrylle min egen variant. Og det viste sig heldigvis at være virkelig let. Hvis I elsker shakshuka, der minder gevaldigt om, vil I med garanti synes om Kefta Mkaouara også. Hvordan man udtaler det, aner jeg ikke, men lov mig, at I giver opskriften et skud alligvel.
I Marokko tilbereder man retten i tagine, så har I sådan en i skabet, er det nu, I skal hive den frem. Men den smager heldigvis også herligt, selv om den ikke er lavet i lerfad over åben ild.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk lammegryde, ghormeh sabzi eller måske en lækker linsegryde med kyllingekødboller
Marokkansk mad
Der er noget helt særligt over at servere mad fra forskellige lande. Man kan lære så meget af de forskellige verdenskøkkener – såsom spændende kombinationer af krydderier og anderledes, lækre hverdagsserveringer. Det marokkanske køkken kendetegnes særligt ved masser af smag, krydderier og grøntsager. Prøv denne herlige ret med marokkanske lammekødboller, der smager intet mindre end fantastisk – også selvom den måske er langt fra, hvad du normalt kommer på bordet derhjemme.
TIP: Prøv også en marokkansk grøntsagsgryde eller en marokkansk gulerodssalat