
Ingredienser
Lammekødboller
- 1 lille løg
- ½ håndfuld bredbladet persille
- ½ håndfuld koriander
- 400 g hakket lammekød
- 2 tsk. paprika, gerne røget
- 2 tsk. spidskommen
- ½ tsk. kanel
- 1 tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
Tomatsauce
- 1 løg olie til stegning
- 2 tsk. paprika, gerne røget
- 2 tsk. spidskommen
- 1 knsp. cayennepeber
- 1 tsk. salt
- ½ håndfuld bredbladet persille
- ½ håndfuld koriander
- 2 dåser hakkede tomater
- 4 æg
- 1 glas grønne oliven
Til servering
- bredbladet persille
- pitabrød eller fladbrød
Fremgangsmåde
Lammekødboller
Tænd ovnen på 175°. Pil og hak løget fint. Hak persille og koriander fint. Rør det med hakket kød og de øvrige krydderier. Lad farsen hvile, mens du gør tomatsaucen klar.
Tomatsauce
Hak løget fint, og steg det i olie på en pande med høje kanter, som kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt paprika, spidskommen, cayennepeber og salt, og steg et par minutter. Hak persille og koriander groft, og tilsæt det sammen med hakkede tomater. Lad saucen simre i 10 minutter, og smag den til.
Lammekødboller fortsat
Imens kan du forme små kødboller med hænderne. Brug en ske til at skubbe lidt af tomatsaucen til side, og slå hurtigt et æg ud i lommen. Gentag dette med alle 4 æg, og fordel dernæst kødbollerne over indholdet på panden. Drys oliven over, og sæt så panden i ovnen i 15 minutter, til æggehviderne er faste, og kødbollerne gennemstegte. Drys med bredbladet persille, og servér straks med lunt fladbrød.
Tip: Har du ikke en dyb pande, der kan komme i ovnen, kan du bage retten i et ovnfast fad.
Marokkansk Kefta Mkaouara
Marokkanske lammekødboller tilberedt i en krydret tomatsauce sammen med æg og oliven, fik jeg første gang serveret på en rejse til Marokko.
Her forelskede jeg mig fuldstændig i retten. Kefta Mkaouara, hedder den, og den består af lammekødboller og æg, stegt i en smagfuld tomatsauce.
Jeg kunne ikke vente med at komme hjem og fremtrylle min egen variant. Og det viste sig heldigvis at være virkelig let. Hvis I elsker shakshuka, der minder gevaldigt om, vil I med garanti synes om Kefta Mkaouara også. Hvordan man udtaler det, aner jeg ikke, men lov mig, at I giver opskriften et skud alligvel.
I Marokko tilbereder man retten i tagine, så har I sådan en i skabet, er det nu, I skal hive den frem. Men den smager heldigvis også herligt, selv om den ikke er lavet i lerfad over åben ild.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk lammegryde, ghormeh sabzi eller måske en lækker linsegryde med kyllingekødboller
Marokkansk mad
Der er noget helt særligt over at servere mad fra forskellige lande. Man kan lære så meget af de forskellige verdenskøkkener – såsom spændende kombinationer af krydderier og anderledes, lækre hverdagsserveringer. Det marokkanske køkken kendetegnes særligt ved masser af smag, krydderier og grøntsager. Prøv denne herlige ret med marokkanske lammekødboller, der smager intet mindre end fantastisk – også selvom den måske er langt fra, hvad du normalt kommer på bordet derhjemme.
TIP: Prøv også en marokkansk grøntsagsgryde eller en marokkansk gulerodssalat
Emma, for filan. Her prøver jeg at skære kraftigt ned på kødforbruget i vores familie, og så lægger du sådan en lækkerbisken ud. Den er jeg simpelthen bange for, at jeg bliver nødt til at lave i weekenden:-) Tak for en dejlig-dejlig-dejlig blog og fantastiske opskrifter!
Do it! Det smager herligt 🙂 Køb noget lækkert, øko lammekød, og nyd det med god samvittighed 🙂
Hej Emma
Tak for en dejlig opskrift!
Hvor finder du lammekød? ☺️ Synes ikke det er til at opstøve…
Jeg køber det faktisk som regel på nemlig.com. Men har også set det i fx superbrugsen på frost 🙂