-
Link kopieret
Tartarsauce
Hjemmelavet tartarsauce er et must, når menuen står på fish’n’chip! I det hele taget smager saucen vidunderligt til alle former for fisk med det er også en god dip til paneret kylling.
Tartarsauce er en hvid, kold sauce, der minder lidt om remoulade med finthakkede krydderurter, syltede agurker og kapers.

Sauce / dip til 4-6 personer
Forberedelse /I alt 5 min
INGREDIENSER
1 dl god mayonnaise
1 dl græsk yoghurt
1 håndfuld persille
1 håndfuld purløg
3 spsk. cornichoner
2 spsk. kapers
skal og saft af ½ citron
2 tsk. dijonsennep
salt og friskkværnet peber
Rør mayonnaise og yoghurt sammen. Skyl og hak persille og purløg. Tilsæt finthakkede cornichoner og kapers, citronsaft, fintrevet citronskal og dijonsennep. Rør godt, og smag til med salt og peber.


Opskrift på hjemmelavet tartarsauce
Tartarsauce er utrolig nemt at lave fra bunden, og det tager kun et øjeblik at røre sammen. I min udgave blander jeg græsk yoghurt og mayonnaise, der smages til med citron, dijonsennep. Derudover tilsættes der finthakket persille, purløg, kapers og cornichoner (små syltede agurker), inden det røres sammen.Sauce tartar til fish'n'chips
De fleste kender nok saucen fra fish'n'chips, hvor det serveres til fritter og paneret fisk. Det kan nærmest kaldes franske udgave af remoulade. Du kan prøve min sundere udgave af fish'n'chips med rodfrugtfritter lige her.