Grøntsagscurry med spinat
Grøntsagscurry med spinat får den flotteste grønne farve. Man er ikke i tvivl om, at retten er sprængfyldt med sunde grøntsager. Det er en af de retter, der altid ender på menuen herhjemme, når vi har fået for lidt sund mad og har lyst til (og brug for) et grønnere måltid – uden at gå på kompromis med smag!
I opskriften bruger jeg frisk spinat. Du kan dog sagtens bruge frossen og optøet spinat som et billigere og nemmere alternativ. Husk også, at du nemt kan tilsætte andre grøntsager, hvis du har nogle til overs i køleskabet. Derfor er det også den perfekte tøm-køleskabet-ret. Og de behøver ikke at være grønne, selvom jeg synes, det gør retten ekstra smuk med lidt farvekoordinering 😉
TIP: prøv også en spinat curry med linser eller en vegetarlasagne med linser, spinat og pesto
Sunde sorte ris
De sorte ris er sprængfyldt med sunde antioxidanter – faktisk endnu flere end blåbær – så det er både drøn sundt, smukt og velsmagende tilbehør. Retten smager dog også dejligt med quinoa eller bare helt almindelige hvide ris, alt efter hvad, du er i humør til (læs: hvad køkkenskabene gemmer på). Alle slags passer heldigvis til denne lækre grøntsagscurry med spinat!
TIP: prøv også vegansk sushi med sorte ris