Vegansk sushi med sorte ris

Sushi på sorte ris er ikke bare smukt – det smager også utrolig lækkert!

Her laver jeg en vegansk variant med masser af grønt. Sprød rødbede og cremet avocado.

Jeg blander sort quinoa i risene, da det tilføjer lidt ekstra knas og protein. Derfor kan sushien altså sagtens spises og mætte som et hovedmåltid.

Vegansk veggie sushi med quinoa og sorte ris

 

Bedøm denne ret

Sushi til 2 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 30 min / i alt 70 min

Ingredienser

  • 2 dl sorte ris
  • 2 d sort quinoa
  • 3 spsk. risvinseddike (kan erstattes af hvidvinseddike)
  • 1 avocado
  • 1/2 agurk
  • 1 rødbede
  • 6 stilke palmekål
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 6 plader nori

Til servering

  • soya eller tamari
  • wasabi
  • syltet ingefær

Fremgangsmåde

Kom risene i en gryde med 6 dl vand, og kog dem i 30 minutter, så de er næsten færdig kogte med en smule bid. Skyl quinoaen i en sigte for at fjerne bitterstofferne, og tilsæt dem så til gryden. Tilsæt også en smule mere vand, hvis det er nødvendigt. Lad det koge i 20 minutter, indtil det hele er kogt mørt og en smule klistret, da det gør det nemmere at rulle sushien. Hæld risvinseddiken over, rør rundt, og lad det så køle helt af i køleskabet.

 

Skær avocadoen i skiver, og agurken ud i stænger. Skræl rødbeden med en kartoffelskræller, og fortsæt med at skrælle, så du får lange, tynde bånd. Skyl og tør palmekålen, og skær det groveste stykke af enderne fra. Rist sesamfrøene på en tør pande, indtil de bliver gyldne og begynder at dufte.

 

Nu er det tid til at rulle sushien. Placér en nori plade på rullemåtten med den glatte side nedad. Fordel ris- og quinoablandingen over pladen i et tyndt lag, men lad et stykke tang være bart i toppen. Anret avocadoskiver, agurkestænger, rødbedebånd og en stilk palmekål i midten, og rul så pladen sammen rundt om fyldet ved hjælp af rullemåtten. Sørg for at gøre det så stramt som muligt.

 

Læg gerne de færdige ruller i køleskabet i en halv time, så de kan sætte sig, inden du skærer dem ud med en skarp kniv. Servér sushien med soya, wasabi og syltet ingefær, og spis med pinde.

Find flere opskrifter i samme kategori

Vegansk sushi med grøntsager

Vegansk sushi er en nem måde at snige en masse grøntsager indenbords. De kan fyldes med lige hvad, du har lyst til og har på lager. Jeg vil dog anbefale dig at tænke over grøntsagernes farve og tekstur. Det smager skønt med både friske, sprøde og cremede elementer, hvilket denne opskrift er et fremragende eksempel på.

Vegansk sushi

Sushi med ris og avocado

Sort sushi

Denne version vegansk er ekstra smuk, fordi jeg bruger en blanding af sorte ris og quinoa.

Sushi er fremragende at lave, hvis man har en rest ris fra dagen forinden. Denne dag havde vi tilfældigvis en stor portion blandede sorte ris og quinoa i køleskabet. Da jeg så opdagede en pakke nori-tang bagerst i skabet, besluttede jeg mig for at trylle resterne om til en omgang sushi. Og dét var en god beslutning, for det var både super smukt og utrolig lækkert. Faktisk tog det mig ikke mere end et kvarter at bikse rullerne sammen, da risen allerede var kogt og afkølet. Easy peasy!

Sushi med sorte ris

Futomaki-ruller med palmekål og avocado

Rullerne endte med at blive en vegansk variation af futomaki med palmekål, agurk, avocado, rødbede og ristede sesamfrø. Hvilket hit! Sjældent har tøm-køleskabet-mad set så festligt ud og smagt så skønt. Jeg var især fan af, hvordan blandingen af de sorte ris og quinoaen gav sushien mere smag og en mindre klistret konsistens.

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. “Sushi” betyder mad lavet med eddikeris. Så man kan sagtens kalde det sushi, selvom der ikke er fisk i 🙂 Ser lækkert ud og minder mig om, at jeg vist også har sådan en pakke tang stående bagerst i skabet!

Skriv en kommentar