Vegansk sushi med grøntsager
Vegansk sushi er en nem måde at snige en masse grøntsager indenbords. De kan fyldes med lige hvad, du har lyst til og har på lager. Jeg vil dog anbefale dig at tænke over grøntsagernes farve og tekstur. Det smager skønt med både friske, sprøde og cremede elementer, hvilket denne opskrift er et fremragende eksempel på.
Sort sushi
Denne version vegansk er ekstra smuk, fordi jeg bruger en blanding af sorte ris og quinoa.
Sushi er fremragende at lave, hvis man har en rest ris fra dagen forinden. Denne dag havde vi tilfældigvis en stor portion blandede sorte ris og quinoa i køleskabet. Da jeg så opdagede en pakke nori-tang bagerst i skabet, besluttede jeg mig for at trylle resterne om til en omgang sushi. Og dét var en god beslutning, for det var både super smukt og utrolig lækkert. Faktisk tog det mig ikke mere end et kvarter at bikse rullerne sammen, da risen allerede var kogt og afkølet. Easy peasy!
Futomaki-ruller med palmekål og avocado
Rullerne endte med at blive en vegansk variation af futomaki med palmekål, agurk, avocado, rødbede og ristede sesamfrø. Hvilket hit! Sjældent har tøm-køleskabet-mad set så festligt ud og smagt så skønt. Jeg var især fan af, hvordan blandingen af de sorte ris og quinoaen gav sushien mere smag og en mindre klistret konsistens.
TIP: Prøv også mine opskrifter på rispapirsruller med asiatisk dadeldip, miso suppe eller wok med nudler og grøntsager, der alle 3 er veganske.