Sommerlig salat med jordbær
Jordbærssalat er fantastisk at servere om sommeren, hvor de røde bær smager aller bedst. Det samme gælder både tomater og ærter, der tilsammen udgør denne herlige sommersalat. Her får råvarerne lov til at smage igennem, og de fremhæves og komplimenteres af lidt olivenolie, balsamico, frisk basilikum og en luksuriøs burrata.
Det vigtigste ved denne jordbærsalat, for at du får et godt resultat, er at du vælger nogle gode råvarer. Sørg for at jordbær og tomater er dejligt solmodne, at ærterne er søde og sprøde og vælg en god olivenolie. En salat som denne vil simpelthen bare ikke være det samme, hvis den laves af kedelige råvarer, der ikke er i sæson.
TIP: Prøv også jordbær til verdens bedste jordbærtærte
Salat med burrata
Burrata er en italiensk frisk ost, der minder meget om mozzarella. Osten har en mere cremet konsistens og smag og et nærmest flydende indre af fløde og en trådet ostemasse. Kan du ikke få fingrene i burrata (tip: i Århus har burrata i Salling Super), kan du sagtens bruge mozzarella i stedet. Jeg vil dog anbefale dig at vælge en bøffelmozzarella, der lige er dén tand mere lækker.
TIP: Prøv også min opskrift på bruschetta med tomat eller en caprese salat med figner og burrata