Jordbærsalat med tomater, ærter og burrata

Denne jordbærsalat smager simpelthen så skønt. Den er frisk og fyldig på samme tid, ser fantastisk farverig ud på tallerkenen, og så tager den kun et øjeblik at bikse sammen.

Salaten er vidunderlig til sommermad, hvad end der skal grilles, eller der er fisk på menuen. Og så er den også perfekt at servere som en lille forret inden middagen, sammen med noget godt brød, gerne ristet og penslet med en god olivenolie.

Jordbærsalat

Jordbærsalat med tomater, ærter og burrata

 

Bedøm denne ret

Salat til 4 personer
forberedelse 10 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 0,5 bakke jordbær
  • 200 g små tomater
  • 0,5 bakke ærter
  • 1 kugle burrata eller mozzarella
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoglace
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

Skær jordbær og tomater i skiver, og fordel dem på et salatfad. Pil ærterne, og drys dem over.

Placér burrataosten på fadet. Dryp med olivenolie og balsamicoglace, og kværn godt med salt og peber. Fordel friske basilikumblade over, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Sommerlig salat med jordbær

Jordbærssalat er fantastisk at servere om sommeren, hvor de røde bær smager aller bedst. Det samme gælder både tomater og ærter, der tilsammen udgør denne herlige sommersalat. Her får råvarerne lov til at smage igennem, og de fremhæves og komplimenteres af lidt olivenolie, balsamico, frisk basilikum og en luksuriøs burrata. 

Det vigtigste ved denne jordbærsalat, for at du får et godt resultat, er at du vælger nogle gode råvarer. Sørg for at jordbær og tomater er dejligt solmodne, at ærterne er søde og sprøde og vælg en god olivenolie. En salat som denne vil simpelthen bare ikke være det samme, hvis den laves af kedelige råvarer, der ikke er i sæson.

 

TIP: Prøv også jordbær til verdens bedste jordbærtærte

 

Jordbærsalat med burrata

jordbærsalat med tomater og ærter

Salat med burrata

Burrata er en italiensk frisk ost, der minder meget om mozzarella. Osten har en mere cremet konsistens og smag og et nærmest flydende indre af fløde og en trådet ostemasse. Kan du ikke få fingrene i burrata (tip: i Århus har burrata i Salling Super), kan du sagtens bruge mozzarella i stedet. Jeg vil dog anbefale dig at vælge en bøffelmozzarella, der lige er dén tand mere lækker.

 

TIP: Prøv også min opskrift på bruschetta med tomat eller en caprese salat med figner og burrata

 

sommersalater

Jordbærsalat – Flere opskrifter på skønne sommersalater

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Jeg har også set burrata i Føtex i Bruuns gade i Århus… Lsammen med ricotta og mozerella… Har også hørt at den kan fåes hos grappa deli…

Skriv en kommentar