Salat med figner & burrata

En simpel caprese salat med sødmefulde figner, cremet burrata, sprøde pinjekerner og syrlig balsamico.

Salaten pyntede jeg yderligere med lidt smukke spirer, men har du en basilikumsplante i vindueskarmen, synes jeg bare, du skal låne lidt blade fra den i stedet 🙂

Figner og burrata

FIGEN CAPRESE

 

Bedøm denne ret

Tilbehør eller let forret til 4 personer
i alt 10 min

Ingredienser

  • 4-6 figner
  • 1 kugle burrata eller bøffelmozzarella
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 håndfuld pinjekerner
  • 1 håndfuld spirer eller basilikumsblade

Fremgangsmåde

Skær fignerne i skiver, og placér dem på et fad. Læg burrataosten i midten. Drys olivenolie og balsamicoeddike over, og kværn med salt og peber. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande, og drys dem over sammen med spirer eller basilikumsblade. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Figner og burrata

Caprese salat med figner og burrata

Figner og burrata er en vidunderlig kombination! Her serveres de som en skøn efterårsudgave af den klassiske caprese salat. Normalt laves den italienske salat med solmodne tomater og mozzarella, men denne version med figner og burrata ost smager mindst lige så vidunderligt. Heldigvis er burrata blevet mere og mere udbredt og jeg har efterhånden spottet den i flere supermarkeder som f.eks. superbrugsen. Jeg kan dog også tippe om den fra Salling Super – den er helt fantastisk!

TIP: Prøv også en efterårssalat med græskar og figner, min jordbær caprese salat eller en salat med rabarber og mozzarella

Salat eller forret med figner

Denne skønne servering er perfekt gæstemad! Salaten pynter helt fantastisk på bordet og er noget af det lækreste tilbehør, man kan servere. Jeg elsker at lave salaten som tilbehør sammen med andre tapas-inspirerede retter. Servér eksempelvis salaten med et par af mine bruschetta opskrifter samt et tapasbræt med diverse skinker, oste, hummus og pesto. Bag eller køb noget lækkert brød (foccacia, surdejsbrød eller knækbrød måske?) og servér med en lækker flaske vin. Den perfekte hyggeaften hvis du spørger mig!

 

 

Opskrifter med figner

Når det endelig er figensæson er jeg blandt dem, der kaster sig over den søde frugt. Den er uden tvivl en af mine favorit ingredienser og kan virkelig give prikken over i’et til en ret – både fordi den er fantastisk smuk men også grundet den milde og søde smag. Lov mig, at du prøver en af mine opskrifter med figner, og så skal du nok snart forstå min kærlighed til frugten. Find et par opskrifter lige her:

Spinatsalat med pistacie paneret avocado og figner

Pizza med figner

Tærte med gedeost og figner

Avocado toast med halloumi og figner

Linsesalat med aubergine og figner

 

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Ej hvor lyder det bare lækkert! Er virkelig vild med burrata for tiden, så det skal helt sikkert prøves

Skriv en kommentar