Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Kyllingefad med svampe og speltkerner

Denne opskrift er intet mindre end fantastisk. Det lækre kyllingefad med svampe og speltkerner har været min to-go gæstemiddag det sidste stykke tid. Retten er dog ufatteligt simpel at lave og kan altså også serveres som overdådig hverdagsmad – selvom den smager af det præcis modsatte.

Kyllingefad med svampe og speltkerner

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 15 min

INGREDIENSER

  • Kyllingefad

  • 1 hel kylling (gerne parteret)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g blandede svampe
  • olivenolie
  • 2 tsk. tørret timian (eller 1 spsk. finthakket frisk timian)
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 dl parboiled speltkerner
  • 750 ml hønsebouillon
  • 2 dl hvidvin
  • Fennikelsalat

  • 75 g rucola
  • 1 fennikel
  • 2 spsk. olivenolie
  • saft af ½ citron
  • salt og friskkværnet peber
Kyllingefad

Tænd ovnen på 200°. Skær kyllingen i 6-8 stykker, hvis den ikke er parteret. Pil og skær løg i grove skiver. Pil og skær hvidløg i tynde skiver. Rens svampene, og skær dem i skiver. Kom løg og svampe i et stort ovnfast fad, og vend dem med olie, timian, salt og peber. Sæt fadet i ovnen i 15 minutter, indtil svampene begynder at blive gyldne. Tag fadet ud af ovnen, tilsæt speltkerner, bouillon og hvidvin, og rør rundt. Drys en smule salt og peber over kyllingestykkerne, og fordel dem i fadet. Sæt derefter fadet i ovnen igen i ca. 30 minutter, indtil kødet er gennemstegt og speltkernerne kogte.

Grøn fennikelsalat

Skyl og tør rucola. Halvér fenniklen på langs, og snit den i papirtynde skiver på tværs. Bland fennikel og rucola i en skål. Dryp olie og citronsaft over salaten, og krydr let med salt og peber. Vend rundt, og servér til kylling i fad

Kyllingefad med svampe og spelt

Kyllingefad med svampe og spelt er en vidunderlig nem og smagfuld opskrift. Det smarte ved opskriften er, at svampene ristes og speltkernerne koges i samme fad, som kyllingen steges. Så imens kødet bliver saftigt og skindet sprødt, så får speltkernerne masser af smag og en skøn, næsten risotto-lignende konsistens. SÅ godt, siger jeg jer.

Alt-i-ét-fad med kylling

Jeg elsker, når jeg ikke skal have gang i masser af gryder og pander, men kan samle aftensmaden i ét fad. Og når resultatet tilmed er så lækkert som dette, ja, så vil begejstringen ingen ende tage. Opskriften allerede er blevet et fast indslag i flere af vores venners hjem, og nu håber jeg, at I vil få glæde af den også. Hvis I har lyst til mere klassisk risotto, kan I erstatte spelt med risottoris og rive godt med parmesan over inden servering. Det smager også drønlækkert, skulle jeg hilse og sige!  

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefrikadeller med harissa-gulerødder Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater  Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat