Hjemmelavet luksus eller mad i en fart
Laks med pesto crust er nemt at lave, men det smager er fornem gæstemad.
Du kan lave opskriften i en luksus udgave med både hjemmelavet pesto og aïoli. Du kan dog også springe over, hvor gærdet er lavest og komme det i kurven i supermarkedet.
Begge dele smager herligt, men hvis du har lyst til ekstra forkælelse og kvalitetstid i køkkenet, vil jeg klart anbefale dig at lave maden fra bunden.
Opskriften på aïoli finder du her, og opskriften på hjemmelavet pesto kan du finde lige her.
TIP: Jeg kan også varmt anbefale dig at servere en hjemmelavet tartarsauce til retten.
Laks med crust – variationer
Du kan nemt lave opskriften med forskellige variationer. Prøv eksempelvis at bruge rød pesto frem for grøn, eller brug andre typer nødder og kerner i stedet mandelflager. Jeg kan forestille mig, at en kombination med rød pesto og solsikkekerner eller sesamfrø vil være drøn lækkert.
I foråret vil jeg anbefale dig at lave opskriften med en hjemmelavet ramsløgspesto. Det smager simpelthen så dejligt, og så er det et hyggeligt projekt at gå i skoven og plukke ramsløg til sin egen pesto.
Find flere opskrifter med laks:
Lakse-satayspyd med peanutbuttersauce
Quinoa-paneret laks med pastinakfritter & ristet aïoli
Laksefrikadeller med quinoasalat
Sommersalat med laks og butterbeandip