
Ingredienser
Lammekebabspyd
- 500 g lammekød i tern
- 8 grillspyd
Kryddermarinade
- 3 spsk. olivenolie
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. friskrevet muskatnød
- 1½ tsk. salt
- friskkværnet peber
Gulerodsråkost
- ½ kg gulerødder
- 1 fed hvidløg
- ½ dl tahin
- 1 tsk. honning
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
- ca. ½ dl vand
- 100 g tørrede dadler
- 50 g pinjekerner
- 1 håndfuld bredbladet persille
Til servering
- 4 fladbrød
Fremgangsmåde
Kryddermarinade
HUSK! Læg kødet i marinaden, før du tager på arbejde om morgenen – eller måske allerede aftenen før.
Bland alle ingredienser i en skål. Vend lammekødet i marinaden, og stil den på køl i mindst 6 timer (og gerne natten over).
Gulerodsråkost
Skræl og riv gulerødderne groft. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med tahin, honning, citronsaft, salt og peber. Rør gradvist vand i, indtil konsistensen bliver flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend de revne gulerødder i. Skær dadlerne i skiver, rist pinjekernerne let på en tør pande, og skyl og hak persillen fint. Drys det over salaten.
Lammekebabspyd
Sæt det marinerede kød på spyd. Steg spyddene på en grill eller (grill)pande.
Servering
Anret grillspyddene på et bræt, og servér med gulerodssalat og lunede fladbrød.
Kebabspyd af lam
Kebabspyd af lam har en autentisk og lækker krydret smag. Her lægges spydene i en skøn marinade, så man virkelig får lækkert, saftigt kød med masser af smag! Jeg elsker virkelig ham og er derfor helt vild med de her spyd, men du kan sagtens erstatte lam med enten oksekød eller kylling.
Gulerodssalat med tahindressing
Til de lækre kebabspyd serverer jeg pitabrød og en lækker gulerodssalat. I gulerodssalaten vender jeg tahindressing i en simpel råkost af gulerødder.
Jeg eeeelsker tahin. Det skal man nok ikke have fulgt mig særlig længe for at opdage? Den cremede masse af kværnede sesamfrø tilføjer en fantastisk fedme og nøddeagtig smag til både det salte og det søde køkken, og jeg er særligt glad for at dryppe lidt tahin over min morgenmad eller at røre det til en lækker dressing.
Jeg ved ikke med jer, men jeg har fået serveret råkost med rosiner virkelig mange gange som barn, og her har klassikeren altså fået et (tiltrængt) ansigtsløft. Tahindressingen giver råkosten et mellemøstligt twist, og så har jeg udskiftet rosiner med dadler og tilføjet lidt ristede pinjekerner og bredbladet persille for ekstra luksus. Resultatet er stjernelækkert, og råkosten passer perfekt til smagfulde, krydrede kebabspyd.
Flere opskrifter med lam
- Mellemøstlig moussaka med lam og auberginer
- Lammekødboller og æg i tomatsauce
- Shephardspie med græskarmos
- Lammekoteletter med butterbean-dip og gulerodssalat
- Lammekølle med dukkah og knuste kartofler
- Indisk lammegryde
- Lammeculotte på grill
Hej Emma
Jeg vil gerne prøve kræfter med tahin, men jeg er i tvivl om, hvilken jeg skal vælge. Med eller uden salt? Hvad foretrækker du?
Vh Anne
Hej Anne 🙂 Jeg vil klart anbefale en lys tahin (og dermed IKKE den fra urtekram). Det kan fåes hos mellemøstlige kødmænd men de har også en god variant i Rema1000 🙂
Tak- den vil jeg helt klart prøve! ?