
Ingredienser
- 500 g søde kartofler
- 2 auberginer
- 1 + 1 spsk. olivenolie
- 500 g lammekød i tern
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 spsk. karry
- 1 spsk. gurkemeje
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse kokosmælk
- Salt & friskkværnet peber
- Frisk koriander
- 40 g pinjekerner
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i grove tern. Skær lige ledes aubergine i grove tern. Fordel ternene på en beklædt bageplade, vend dem i 1 spsk. olivenolie, og drys med salt. Sæt derefter sød kartoffel-tern og aubergineskiver i ovnen i 30 minutter, indtil begge dele er gyldne og møre. Imens kan du klargøre resten af retten.
Hak løgene, og riv hvidløg og ingefær fint. Svits det i en stor gryde i 1 spsk. olivenolie. Tilsæt lammekød i tern samt alle krydderierne (koriander, karry, gurkemeje, salt og peber) til gryden. Vend rundt, indtil kødet brunes. Hæld derefter hakkede tomater og kokosmælk over, og bring det hele i kog. Lad gryden simre under låg i 20 minutter.
Del de tørrede abrikoser i halve, og tilsæt dem til gryden. Tilsæt de ristede sød kartoffel-tern og aubergineskiverne til gryden, og lad den småsimre i 5 minutter. Smag retten til med salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og drys dem over toppen med frisk koriander inden servering.

Opskrift på indisk lammegryde
Denne opskrift på indisk lammegryde stammer fra min kogebog Herlig og ærlig mad. Det er den lækreste, lunende ret pakket med smag fra indiske krydderier. Serveret med luftige naanbrød, ris, raita og en simpel grøn salat, og så har du det lækreste indisk inspirerede måltid.
Opskriften er kort fortalt en af de gryderetter, jeg holder allermest af. Kombinationen af mørt lammekød, abrikoser, pinjekerner samt ristet aubergine og tern af søde kartofler er nemlig virkelig magisk. Særligt er saucen af kokosmælk og hakkede tomater med en dejlig krydret smag helt fantastisk.
Den indiske lammegryde smager, som havde den simret i timevis. Men opskriften kræver faktisk slet ikke så lang tilberedningstid. Hvis du køber noget godt, mørt lammekød, skal retten blot simre et kvarters tid, før der er serveret.
TIP: Jeg laver sommetider denne ret uden lam i en vegetarisk udgave. Det kan man sagtens uden at lide afsavn, for retten er stadig fyldt med smag og fylde fra de ristede auberginer. Tilsæt kikærter til retten, hvis du vil have den til at mætte mere.
Gryderet med lammekød
Den lækre gryderet med lam er perfekt til festlige anledninger, da det mest kan forberedes, inden gæsterne kommer. Vent blot med at komme søde kartofler og auberginer i retten indtil inden servering, da grøntsagerne ellers kan blive for bløde og falde fra hinanden.
Faktisk lavede jeg selv opskriften på indisk lammegryde til min fødselsdagsmiddag, da jeg sidst fyldte år. SÅ god er den. Jeg har også flere gange serveret retten i påsken som et alternativ til påskens lammesteg. Lam er jo en rigtig forårsspise, men denne opskrift kan nydes året rundt.
TIP: Prøv også min opskrift på indisk lam tikka masala eller ghormeh sabzi lammegryde

Hej Emma! Kan man bruge kylling i stedet for lammekød? 🙂
Hejsa Kirsten 🙂 Det tror jeg sagtens. Det giver dog naturligvis ikke samme smag.
Hej Emma. Jeg er vild med denne ret! Kan den mon fryses? eller bliver auberginerne så for “splattede”?
Hej Kamilla 🙂 Det tror jeg sagtens, du kan.
Hej Emma,
Tror du det vil fungere at bruge hakket lammekød i stedet for tern? Eller bliver det mon for snasket…
Og tak for en dejlig blog!
Kh. C
Hej Cecilie 🙂 Det bliver en noget anden ret – men jeg tror faktisk, det ville smage rigtig lækkert 🙂
KH