Opskrift på cremet linsedip
Denne linsedip med feta og peberfrugt er en fantastisk alsidig dip. Jeg er vild med at servere dippen med snackgrønt som gulerødder, peberfrugt og agurk, men den er også god som smørrelse i en sandwich eller sammen med bagte grøntsager til aftensmaden.
Jeg kan varmt anbefale jer at lave en stor portion. Linsedippen er nemlig god både til frokost og aftensmad eller til en hurtig snack. Den gør det nemt at snige flere grøntsager indenbords, for de smager så godt dyppet i den cremede dip!
Linsedip med feta og peberfrugt
Opskriften på linsedip minder ret meget om den mellemøstlige dip haydari. Den består af feta og/eller græsk yoghurt, bagte peberfrugter og krydderier, der blendes til en smagfuld og lidt stærk dip. Her tilføjer jeg kogte linser til ingredienslisten, og så undlader jeg chili, hvilket gør dippen mildere og mere familievenlig. Derudover bruger jeg også bagte peberfrugter på glas, som gør opskriften meget hurtigere. Vælger du også at bruge kogtee linser fra dåse, skal ingredienserne vitterligt bare blendes sammen og smages til, inden der er serveret.
TIP: De bagte peberfrugter på glas kan fåes hos Lidl eller i mellemøstlige købmænd.
Linsedip med gnavegrønt
Den sidste uge har jeg nydt linsedippen på hjemmekontoret som en snack sammen med farverigt gnavegrønt. I denne uge har Lidl forskellige snack grøntsager på tilbud; Sprøde, mini peberfrugter, snack agurker og gulerødder. De er både perfekte til madpakken eller som delikat gravegrønt. De er lige til et dyppe i en cremet dip og nyde som et grønt mellemmåltid fyldt med vitaminer og fibre.
TIP: Prøv også min opskrift på hummus eller baba ganoush.