ANNONCE

Linsedip med feta og peberfrugt

Denne linsedip er både cremet og helt vildt lækker. Og så mætter den godt på grund af indholdet af linser, som tilføjer ekstra protein og fibre.

Dippen minder om haydari, da den indeholder feta og peberfrugt. Men den er lidt mildere i smagen, og så er den både nemmere og hurtigere at bikse sammen.

Linsedip med feta og peberfrugt

Linsedip med feta og peberfrugt

 

Bedøm denne ret

Dip til 4 personer
i alt 5 min

Ingredienser

 • 230 g kogte linser (kog dem selv eller køb dem på karton/dåse)
 • 150 g feta
 • 200 g bagte røde peberfrugter på glas
 • 1 fed hvidløg
 • 1 håndfuld persille
 • 1-2 spsk. citronsaft
 • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dræn de kogte linser i en sigte. Blend linserne sammen med feta, rød peberfrugt, presset hvidløg, persille, citronsaft og friskkværnet peber til en cremet dip. Du kan både bruge en stavblender, blender, minihakker eller foodprocessor.

Smag dippen til, og servér. Den kan fint opbevares flere dag på køl i en lufttæt beholder.

Find flere opskrifter i samme kategori

Linsedip med feta og peberfrugt

Opskrift på cremet linsedip

Denne linsedip med feta og peberfrugt er en fantastisk alsidig dip. Jeg er vild med at servere dippen med snackgrønt som gulerødder, peberfrugt og agurk, men den er også god som smørrelse i en sandwich eller sammen med bagte grøntsager til aftensmaden.

Jeg kan varmt anbefale jer at lave en stor portion. Linsedippen er nemlig god både til frokost og aftensmad eller til en hurtig snack. Den gør det nemt at snige flere grøntsager indenbords, for de smager så godt dyppet i den cremede dip!

Linsedip med feta og peberfrugt

Opskriften på linsedip minder ret meget om den mellemøstlige dip haydari. Den består af feta og/eller græsk yoghurt, bagte peberfrugter og krydderier, der blendes til en smagfuld og lidt stærk dip. Her tilføjer jeg kogte linser til ingredienslisten, og så undlader jeg chili, hvilket gør dippen mildere og mere familievenlig. Derudover bruger jeg også bagte peberfrugter på glas, som gør opskriften meget hurtigere. Vælger du også at bruge kogtee linser fra dåse, skal ingredienserne vitterligt bare blendes sammen og smages til, inden der er serveret.

 

TIP: De bagte peberfrugter på glas kan fåes hos Lidl eller i mellemøstlige købmænd.

 

 

Linsedip med gnavegrønt

Den sidste uge har jeg nydt linsedippen på hjemmekontoret som en snack sammen med farverigt gnavegrønt. I denne uge har Lidl forskellige snack grøntsager på tilbud; Sprøde, mini peberfrugter, snack agurker og gulerødder. De er både perfekte til madpakken eller som delikat gravegrønt. De er lige til et dyppe i en cremet dip og nyde som et grønt mellemmåltid fyldt med vitaminer og fibre.

 

TIP: Prøv også min opskrift på hummus eller baba ganoush. 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hej Emma Martiny – vil begive mig ud i denne lækre dip, men hvor køber man bagte røde peberfrugter på glas? Eller er det noget, som du selv har lavet? 🙂

  1. Hej Amalie
   De kan findes i Lidl og ellers i mellemøstlige butikker 🙂 Ellers kan du selv bage peberfrugt i ovnen

Skriv en kommentar