Mexicanske kartofler

Ristede, krydrede kartoffelskiver med smeltet cheddar og masser af mexi-toppings. Det her er virkelig et festmåltid, der vil noget!

De mexicanske kartoffelskiver er oplagt som indslag til en festlig buffet, men de kan også snildt spises som hovedmåltid sammen med en frisk salat (og naturligvis de resterende tortillachips!)

MEXICANSKE KARTOFFELSKIVER

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

  • 1 kg bagekartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. mexicansk krydderiblanding*
  • 150 g cheddar
  • 1-2 avocado
  • 1 lille rødløg
  • 1 dåse sorte bønner
  • 1 håndfuld koriander
  • 2 lime
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 glas salsa
  • 1 håndfuld tortillachips

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skrub eller skræl bagekartoflerne, skær dem i skiver på 0,5 cm, og placér dem på bagepladen. Pensl kartoffelskiverne med olivenolie, og drys med krydderiblanding. Sæt bagepladen i ovnen i 20 minutter, til kartoffelskiverne er gyldne og sprøde i overfladen. Riv cheddar, og fordel det over kartoffelskiverne. Sæt bagepladen i ovnen igen i 5-10 minutter, til osten er smeltet og let gylden.

Skær avocado i skiver. Skær rødløg i helt tynde både. Dræn de sorte bønner fra dåsen, og skyl dem i en sigte. Hak koriander, og skær lime i både.
Top kartoffelskiverne med cremefraiche, salsa, avocadoskiver, rødløg, sortebønner, koriander og knuste tortillachips. Servér med limebåde.

* Lav din egen mexicanske krydderiblanding efter denne opskrift.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på mexicanske kartofler

Mexicanske kartofler er lyn-hurtigt blevet et storhit herhjemme. I ved, at jeg elsker mexicansk-inspireret mad, og det her er ingen undtagelse. Ja, faktisk vil jeg gå så langt som at sige, at de sprøde kartoffelskiver vinder over klassiske tacos. Og de udkonkurrerer let(!) de kedelige, vakuumpakkede wraps, som mange forbinder med mexi-mad.

 

TIP: Prøv også denne opskrift på lækre vegetar tortillas

 

Mexicanske kartofler

Mexicanske kartoffelskiver

Kartofler med mexicansk topping

Opskriften på mexicanske kartofler er super simpel, og den kan varieres i det uendelige, alt efter hvad, du har i køkkenskabene.

Fremgangsmåden er som følger: Bagekartoflerne skal blot skæres i skiver, pensles med olie og krydres, inden de ryger en tur i ovnen. Derefter kan de toppes med lige det, du er i humør til.

For en mexicansk udgave topper jeg med cheddar, der bages med i ovnen til slut, så osten smelter. Og så kommer der salsa, avocado, cremefraiche, sorte bønner og nachos over. Et rent mexicansk festmåltid!

Du kan også prøve at forvandle de mexicanske kartofler til en ret inspireret af andre verdenskøkkener. Prøv eksempelvis at lave dem med mozzarella, bagte tomater og italienske vibes. Eller at give dem et spansk-twist med chorizo og oliven og manchego. Eller hvad med Banh mi-fyld a la en vietnamesisk sandwich?

 

Besøg min Facebook-side for flere opskriftvideoer

Mexicansk inspireret mad

Jeg har mangle lækre opskrift med mexicansk mad her på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her:

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Tak for opskriften – denne ret kom på bordet hjemme hos os her til aften, og både børn og voksne syntes godt om maden 🙂

Skriv en kommentar