INDEHOLDER REKLAME

Vegetar tortillas med bagte grøntsager

Disse vegetar tortillas med bagte grøntsager beviser, at hvor nemt det er at få flere grøntsager indenbords på en lækker måde. Opskriften er utrolig simpel, og den er hurtig nok til at kunne fremtrylles på en travl hverdagsaften.

Bløde tortillapandekager fyldes med en blanding af grove grøntsager, der bages med mexicanske krydderier og cheddarost i ovnen. Tilsat lidt grøn salat, avocado, salsa og creme fraiche, og du har den lækreste, vegetariske tex-mex middag på ingen tid.

vegetariske tortillas

Vegetar tortillas med bagte grøntsager

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 30 min / i alt 40 min

Ingredienser

BAGTE GRØNTSAGER

 • 1 blomkål
 • 1 squash
 • 4 gulerødder
 • 2 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. paprika
 • 1 tsk. stødt koriander
 • 1 tsk. tørret oregano
 • 0,5 tsk. hvidløgspulver
 • Salt og friskkværnet peber
 • 150 g cheddar

TIL SERVERING

 • 8 tortillapandekager
 • 1 bakke blandet salat
 • 2 avocadoer
 • 2 dl cremefraiche
 • 1 glas salsa

Fremgangsmåde

FYLD

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rens blomkål, squash og gulerødder, og skær dem i mundrette stykker.

Fordel grøntsager på en bageplade med bagepapir, og vend dem i olivenolie og krydderier. Bag grøntsagerne i ovnen i cirka 25 minutter, til de begynder at blive gyldne.

Riv cheddarosten over bagepladen, og sæt den ind i ovnen i yderligere 5 minutter, til osten er smeltet.

TIL SERVERING

Lun tortillapandekagerne, og fyld dem med bagte grøntsager, frisk salat, avocadoskiver, cremefraiche og salsa.

Find flere opskrifter i samme kategori

vegetar tortillas

tortillas med baget grøntsager

vegetar tortillas

 

Nem opskrift på vegetar tortillas

Denne opskrift på vegetar tortillas er utrolig nem at bikse sammen. Et perfekt hverdagsmåltid, der ikke kræver meget mere end 10 minutter i køkkenet, før maden passer sig selv i ovnen.

I de bløde mexicanske pandekager fylder jeg et vegetarisk fyld af bagte grøntsager. Derudover tilsætter jeg frisk blandet salat, avocadoskiver, lidt cremefraiche og købt salsa, og så er der er serveret.

 

TIP: Erstat gerne skiver af avocado med en hjemmelavet guacamole

 

 

vegetariske tortilla pandekager med fyld

blomkål, squash og gulerødder

bagte grøntsager med mexicanske krydderier

 

Fyld til vegetar tortillas

Til de bløde tortilla pandekager laver jeg et lækkert vegetarisk fyld af bagte grøntsager. Her bruger jeg blomkål, squash og gulerødder, men du kan nemt lave fyldet af alverdens grove grøntsager, alt efter hvad du har på lager. Bland forskellige rodfrugter, tilsæt græskar, broccoli, peberfrugt eller hvad, du er i humør til.

 

PRØV OGSÅ: Denne skønne mexi bowl med laks eller chili sin carne eller mexicansk lasagne

 

Grøntsagerne skæres i mundrette tern, inden de blandes på en bageplade i mexicanske krydderier og olivenolie. Når grøntsagerne har været en tur i ovnen og er blevet flot gyldne, fordeler jeg friskrevet cheddar over bagepladen, og så får de lige et par minutter eller fem yderligere. Resultatet er virkelig smagfulde, krydrede grøntsager vendt i smeltet ost. SÅ lækkert, at jeg godt tør garantere, at ingen vil savne kødet.

 

TIP: Prøv at tilsætte bælgfrugter såsom kidneybønner, sorte bønner eller kikærter til bagepladen, når du bager grøntsagerne i ovnen. På den måde tilføjer du mere protein til dine vegetariske tortillas.

 

bagte grøntsager med smeltet cheddar ost

 

Sæsonens grøntsager fra Lidl

Til denne opskrift har jeg handlet i Lidl, som havde alt, jeg havde brug for. Det var i deres grøntafdeling, jeg fandt flotte danske og økologiske gulerødder, blomkål og squash, og blev inspireret til at kombinere det som fyld til de lækre vegetar tortillas.

I Lidl finder man altid mere end 140 forskellige slags frugt og grønt. Der leveres friske forsyninger af årtidens friske frugter og grøntsager hver dag, og på den måde kan butikkerne altid sikre den bedst mulige kvalitet og friskhed. Jeg er særligt imponeret over det store udvalg af økologi og danske råvarer, der inspirerer mig til at spise med sæsonen.

 

TIP: Brug rester af tortillapandekager til at lave nemme tortillapizzas.

 

blomkål

blomkål, gulerødder og squash

Flere vegetariske mexicanske retter

Jeg har masser af skønne mexicanskinspirerende opskrifter her på bloggen – også til det vegetariske køkken. Prøv eksempelvis en af disse opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar