Italiensk porchetta
Porchetta er en af mine favoritopskrifter med gris. Og hvis du spørger mig, slår den italienske rullesteg vores danske flæskesteg med længder!
Her er der flæskesvær hele vejen rundt, og kødet bliver fantastisk saftigt og får smag af den lækre urteblanding.
TIP: Server stegen med denne friske rødkålssalat med æbler.
Italiensk rullesteg med urtefyld
Jeg fylder min porchetta med en lækker blanding af krydderurter, hvidløg, pinjekerner og rosiner. Af krydderurter kan du bruge lige, hvad du har lyst til, men jeg foretrækker kombinationen af persille rosmarin og timian. Lidt salvie ville også være en lækker tilføjelse.
Rosinerne må meget gerne være sultan rosiner. De store, lyse af slagsen, som man ofte bruger i Italien. Men det er ikke noget must, så helt almindelige rosiner går også an.
Jeg serverede min porchetta med en fyldig græskarsalat med grønkål, granatæble og feta. En fantastisk kombination, der også snildt kunne serveres i løbet af december, som en moderne julemiddag.
Opskrifter med grisekød
Opskriften har jeg udviklet som en del af kampagnen Glad for Gris. Kampagnen har til formål at inspirere til, hvor let det kan være at tilberede grisekød, der smager af mere. Det er denne opskrift et fremragende eksempel på, og hvis du har lyst til at finde mere inspiration, vil jeg anbefale dig at udforske deres opskriftsunivers på gladforgris.dk.