ANNONCE

Frisk rødkålssalat med æbler

En frisk rødkålssalat med æbler er ofte på menuen i vores hjem i året sidste måneder. Til den tungere vintermad – og særligt julemaden – synes jeg, det er dejligt med en frisk servering.

Salaten laves af rødkål, som snittes fint og vendes i en dejlig dressing af æblecidereddike og honning. Jeg vender også fine æblebåde og dadler i salaten og pynter med brombær og ristede valnødder. Det er en smuk og utrolig velsmagende kombination, der med sikkerhed vil vække begejstring – også hos de mere grøntsagsskeptiske typer 😉

frisk rødkålssalat

Frisk rødkålssalat med æbler

 

Bedøm denne ret

Salat til 4-6 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 0,5 rødkål
  • 1-2 æbler
  • 125 g brombær
  • 75 g valnødder
  • 5 store medjool dadler

DRESSING

  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

DRESSING

Rør alle ingredienserne til dressingen sammen i en lille skål med en gaffel.

SALAT

Snit rødkålen helt fint, gerne på et mandolinjern.

Skær æblerne i tynde både.

Bland æbler og rødkål på et fad eller i en skål. Hæld dressingen over, og vend rundt.

Skyl brombær, og fordel dem over salaten. Skær dadlerne i skiver, og rist valnødderne på en tør pande. Drys dadler og valnødder over salaten, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

ingredienser til rødkålssalat

rødkålssalat med æbler og brombær

 

Frisk rødkålssalat til julemad

En frisk rødkålssalat er en vidunderlig, smuk og farverig servering. Særligt, når der er andesteg på menuen til Mortensaften eller juleaften, gør den friske rødkålssalat sig godt. Den passer også fremragende til flæskesteg, porchetta og nøddepostej, hvad end du nyder at sætte på bordet til jul.

Jeg synes ofte, at der mangler noget sprødt og friskt blandt den danske julemad. Menuen bliver hurtigt lidt tung, salt, sød og fed, og der mangler noget mere forfriskende som modspil. Det er netop, hvad denne opskrift på frisk rødkålssalat er. Den er julet og passer så fint til bordet med sine smukke farver, men den er samtidig et frisk pust til den tunge julemad.

 

TIP: Prøv rødkålssalaten til min opskrift på andesteg med julesovs og klassisk lun rødkål

 

Frisk rødkålssalat

 

Dansk rødkål

Danske rødkål kan findes i supermarkederne allerede fra september, men det er nu, kålen smager bedst. I min lokale Lidl fandt jeg et flot dansk rødkål til en fordelagtig pris, og det var helt perfekt, for jeg havde planer om at servere salaten til Mortens aften.

I Lidl finder man altid mere end 140 forskellige slags frugt og grønt. Der leveres friske forsyninger af årtidens friske frugter og grøntsager hver dag, og på den måde kan butikkerne altid sikre den bedst mulige kvalitet og friskhed.

I butikken fandt jeg også sprøde, danske æbler, saftige brombær og alt andet, jeg skulle bruge for at fremtrylle en herligt salat, der passede perfekt til andestegen.

 

TIP: Prøv også denne rødkålssalat med rester af andesteg. 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar