-
Link kopieret
Quinoa paneret laks med pastinakfritter
Quinoa paneret laks er en dejlig nem og smuk servering. Laksen panereres med quinoa, der bliver knasende sprød og velsmagende efter en tur i ovnen.
Jeg serverer laksen med pastinakfritter & ristet aïoli.
En super simpel men alligevel elegant og virkelig velsmagende ret, som jeg personligt ville servere både til hverdag eller som gæstemad.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 35 min /I alt 1 t 20 min
INGREDIENSER
Quinoa-paneret laks
- 4 laksebøffer
- 100 g sort quinoa
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Pastinakfritter
- 1 kg pastinakker
- 2 spsk. olivenolie
- salt
Ristet aïoli
- 1 helt hvidløg
- 1 tsk. olivenolie
- 2 dl god mayonnaise, gerne hjemmelavet
- salt og friskkværnet peber
Tilbehør
- 1 bakke blandet salat
Quinoa
Skyl quinoaen i en sigte, og kog den i letsaltet vand i ca. 20 minutter. Afkøl let.
Pastinakfritter
Tænd ovnen på 200°. Skrub pastinakkerne, og skær dem i stave. Vend dem i olie, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med salt. Bag dem i ovnen i 30 minutter, til de er sprøde i enderne.
Ristet aïoli
Skær toppen af et helt hvidløg, så du kan se alle feddene. Dryp med olie, og sæt hvidløget på samme bageplade som pastinakfritterne i ovnen. Bag det i ovnen i 20 minutter, til feddene er helt møre. Pres de bagte fed ud af hvidløget, og mos dem med en gaffel. Rør dem sammen med mayonnaise, og smag til med salt og peber.
Quinoa-paneret laks
Dup laksebøfferne tørre. Rør olie, honning, citronsaft, salt og peber sammen, og pensl blandingen på laksebøfferne. Vend dem i den kogte quinoa, og læg dem i et ovnfast fad. Steg laksebøfferne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gennemstegte og overfladen gylden og sprød.
Til servering
Servér med salat, pastinakfritter og ristet aïoli.
Laks paneret med quinoa
Quinoa paneret laks er ikke bare utrolig lækkert - det ser også utrolig dekorativ og imponerende ud at servere. Særligt hvis man bruger en rød eller sort quinoa, der med sin fine mørke farve har en smuk kontrast til fisken. I kan bruge alle farver quinoa til at panere laksen, men jeg vil både på grund af udseendet og konsistensen anbefale den sorte variant. Den har nemlig lidt mere bid, og vil derfor knaser lidt mere, når paneringen bliver ekstra sprød efter en tur i ovnen. Aïoli med ristet hvidløg Jeg elsker en god aïoli, og har delt min basis opskrift lige her. I denne opskrift udmærker aïolien sigdog, da den får smag af hvidløg, der er ristet i ovnen. Når hvidløg ristes, får det en let karamelliseret, røget smag, der smager utrolig dejligt i en cremet aïoli. SÅ lækkert og perfekt som dyppelse til fritter af en hvert art.Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.