Nem, billig og vegetarisk hverdagsmad: med quinoa og ristede gulerødder
Ristede gulerødder, quinoa, dukkah, labneh og granatæblekerner – denne tallerken er fyldt med mine favoritter! Gulerødderne vendes i en herlig krydderiblanding og ristes i ovnen, så de bliver søde og let sprøde, og så serveres de med mættende quinoa, sød-syrlige granatæblekerner, knasende dukkah og cremet labneh. Jeg serverer retten med æg, der rulles i dukkah, inden de skæres åbne og den smilende blomme får lov til at løbe ud over retten. Spiser du vegansk, kan retten dog sagtens laves uden æg – måske med avokado eller lidt stegt tempeh eller tofu som alternativ?
Dukkah drys
Dukkah er en slags smagfuldt drys, der laves af knuste nødder og krydderier. Det ristes på panden, så smagen bliver aromatisk og helt uimodståelig. Dukkah serveres ofte med brød, der dyppes i olivenolie og derefter i det knasende drys. Jeg holder dog også meget af at bruge drysset på mange andre måder såsom her over en salat.
TIP: prøv også min opskrift på lammekølle tilberedt med dukkah eller madvafler med hummus, rodfrugter og dukkah
Hjemmelavet labne
Labne er en mild, mellemøstlig yoghurtost. Den er super nem at lave selv, for de eneste ingredienser er græsk yoghurt og lidt salt. Friskosten smager herligt til fladbrød eller toppet på en tallerken som denne med mange krydderier, hvor den bidrager med fedme og sødme.