
Ingredienser
Smørrebrød
- 4 skiver rugbrød
- smør
- 4-8 skiver koldrøget eller gravad laks
- 200 g rejer
- syltede rødløg*
- dild
Dildcreme
- 1 dl cremefraiche
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 håndfuld dild
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
DILDCREME
Blend ingredienserne sammen med en håndmixer, til du får en lysegrøn creme med en jævn konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
SMØRREBRØD
Smør rugbrød med smør. Fordel laks, dildcreme og rejer over. Pynt med syltede rødløg og dild, og servér.

Smørrebrød med laks eller anden fisk
Et smørrebrød med laks er en klassiker til både jule- og påskefrokost. Det er dog også en mad, der snildt kan serveres året rundt – også på varme sommerdage!
Smørrebrødet kan laves med både koldrøget og gravad laks, men du kan også vælge en anden fisk. Det smager eksempelvis skønt med røget ørred eller kulmule. Du kan også prøve at erstatte koldrøget laks med en varmrøget variant, der også smager skønt til både dildcreme og rejer.
Laks med rejer og syltede rødløg
Mit smørrebrød med laks topper jeg med en frisk dildcreme og rejer, inden madderne pyntes med syltede rødløg og dild. Det er en ganske fantastisk kombination, der tilføjer både salt, fedme, syre og friskhed til smørrebrødene.
Syltede rødløg er utrolig nemt at lave selv, og du kan finde min opskrift lige her.