Salat med søde kartofler & jordbær

Denne skønne salat indeholder ristet sød kartoffel, jordbær, bagte rødløg, feta eller gedeost og sojaristede mandler. En virkelig lækker kombination, som jeg virkelig kan anbefale.

Salat med søde kartofler

Sommersalat med søde kartofler & jordbær

 

Bedøm denne ret

Tilbehør til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

SALAT

 • 400 g søde kartofler
 • 2 rødløg
 • 1 spsk. olivenolie
 • salt
 • 1 bakke grøn salat (her spæde kålblade)
 • 1/2 bakke jordbær
 • 150 g blød gedeost

SOJARISTEDE MANDLER

 • 50 g mandler
 • 2 spsk. sojasauce

DRESSING

 • 3 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balcamicoeddike
 • 1 tsk. honning
 • 1 tsk. dijonsennep
 • salt & friskkværnet peber

Fremgangsmåde

SALAT

Tænd ovnen på 175 grader. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette tern. Pil rødløgene, og skær dem i tynde både. Fordel sødekartoffeltern og rødløg på en beklædt bageplade. Vend det i olivenolie, drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 20-30 minutter, til ternene er møre og sprøde i overfladen, og rødløgene bløde og gyldne. Lad det køle lidt af.

SOJARISTEDE MANDLER

Rist mandlerne på en pande, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt sojasauce, og vend rundt, indtil væsken fordamper. Tag panden af varmen.

DRESSING

Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen. 

SERVERING

Skyl eller slyng salaten, og kom den i en skål. Tilsæt bagte søde kartoffeltern og rødløg, hæld dressingen over, og vend rundt. Skær jordbærene i halve, og tilsæt dem til salaten sammen med sojaristede mandler og gedeost smuldret i mindre stykker. Servér straks.

Find flere opskrifter i samme kategori

Salat med søde kartofler

Sommer salat

Denne salat med søde kartofler er en vidunderlig, fyldig sommersalat. Med både friske, fyldige, cremede, søde og salte elementer, der bare komplimenterer hinanden på bedste vis.

Salaten er fremragende til grillmad men kan serveres til det meste. Fisk, kylling eller falafel, eller lige hvad du er i humør til. Du kan også vælge at forvandle salaten til en måltidssalat ved at tilsætte kogt quinoa, linser eller kikærter.

Salat med søde kartofler

De sidste år er den søde, orange rod blevet almindelig spise i Danmark, og det betyder, at vi begynder at kunne finde danske økologiske søde kartofler i Supermarkedet. Dét er jeg glad for, for jeg elsker både at bruge dem til fritter, i currys og i fyldige salater som her.

Søde kartofler minder meget om kartofler, men de har en lidt mere saftig konsistens og en sød smag. De kan derfor nemt bruges i både det søde og salte køkken og tilberedningsmetoderne er mange. Prøv eksempelvis min opskrift på fyldte søde kartofler med pesto kyllingesalat , den populære mexi-tærte med kylling og søde kartofler eller de søde og sunde morgenmadscookies med søde kartofler.

Jordbær i salat

Sammen med ristede tern af sødkartoffel tilføjer jeg også jordbær. Jeg elsker at bruge jordbær i salat – særligt sammen med ost som gedeost eller feta.

Når man tilføjer søde elementer såsom frugt og bær til en salat, er det en god idé at give det lidt modspil med noget salt. Derfor tilsætter jeg gedeost eller feta samt nogle lækre sprøde sojaristede mandler til denne salat.

sommersalater

Inspiration til sommersalater

Om sommeren er der rig mulighed for at bruge de mange lækre råvarer til at fremtrylle skønne sommersalater. Hvis du er vild med min salat med sød kartoffel og er på udkig efter mere inspiration, vil jeg anbefale dig at tjekke følgende opskrifter ud:

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Vi fik salaten til aftensmad i dag. Nøj den er god. Den stryger direkte ind i toppen over yndlingssalater. Og nu har jeg lige lavet dine romkugler med dadler og sorte bønner – dem laver vi nærmest på ugentlig basis som snack herhjemme. De er et hit hver gang 😀 Tak for lækre opskrifter 🙂

 2. Hej!
  Efter meget varm anbefaling overvejer jeg at lave denne salat til en havefest i anledning af min 50-årsfødselsdag. Men jeg vil gerne forberede alle ingredienserne til diverse salater dagen inden. Hvordan går det mon med de søde kartofler og løgene?
  ? Mange hilsner
  Pernille

  1. Hej Pernille -) Det kan du sagtens. Vent blot med at drysse mandlerne over indtil lige inden servering.

Skriv en kommentar