Opskrift på spansk pølseret
Spansk pølseret er en opskrift inspireret af den gode klassiker “svensk pølseret“. En ret, der overhovedet ikke er svensk men pæredansk, og som de flere af os nok kender fra vores barndom.
Min opskriften på spansk pølseret indeholder de klassiske elementer fra svensk pølseret. Kartofler, pølser og en mælkesauce med tomatpuré. Men den er ikke nær så mild i smagen. Jeg tilføjer nemlig flere grøntsager, krydderier og oliven, og så erstattes pølserne med chorizopølse, der giver masser af smag.
Denne opskrift på spansk pølseret er udviklet til Mejeriforeningen i forbindelse med Mælkens Dag. Prøv også min opskrift på en chai iced latte eller chiagrød med mælk
Pølseret med chorizo
Jeg har tidligere delt min opskrift på fransk pølseret her på bloggen. En opskrift, der har vist sig at hitte lige så meget i jeres hjem, som den gør i vores. Derfor tænkte jeg, at jeg hellere også måtte dele den spansk-inspirerede udgave med chorizo. Den laver vi mindst lige så ofte, når vi har en rest chorizopølse på lager.
Chorizo giver en fantastisk smag til retten, da den er krydret og en smule stærk. Det er også en ret fed og meget smagfuld pølse, og derfor kan man nøjes med at bruge en mindre mængde kød. Derfor bruger jeg også alene mælk og ingen fløde til saucen, for den bliver rigeligt cremet og mægtig sådan.
Tips til min opskrift på spansk pølseret
- Tilsæt gerne flere grøntsager såsom squash, fennikel, græskar, spinat, alt efter hvad der er i sæson.
- Udover søde kartofler og kartofler kan rodfrugter såsom pastinak, gulerødder og knoldselleri også anbefales til retten.
- Du kan både bruge frisk og tørret chorizo. En frisk pølse har en blødere konsistens, og den vil derfor falde mere fra hinanden – men det synes jeg kun er lækkert!
- Hvis du har et lille barn som jeg, der endnu ikke kan spise den krydrede sauce, kan du tage nogle kogte kartofler fra, inden du samler hele retten.
- Du kan sagtens bruge tørret rosmarin frem for frisk. Brug her blot 0,5 tsk., for tørret rosmarin smager meget igennem.