Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Spicy kyllingedeller med harissa-gulerødder

I dette stjernelækre, sunde måltid serveres saftige og spicy kyllingefrikadeller med en fyldig salat. med gulerødder, perlebyg og ristede mandler.

Både kyllingedeller og gulerødder får ekstra smag af harissa, der tilføjer et diskret chili-kick.

Spicy kyllingedeller med harissa-gulerødder

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t 15 min

INGREDIENSER

  • Kyllingefrikadeller

  • 400 g hakket kyllingekød
  • 1 æg
  • 1 spsk. harissa
  • 1 dl finvalsede havregryn
  • 1½ tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 2 fed hvidløg
  • Harissa-salat

  • 1 kg gulerødder
  • 2 spsk. harissa
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld mandler
  • 3 dl perlespelt
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Yoghurt-dressing

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
Kyllingefrikadeller

Rør kyllingekød, æg, harissa, havregryn, salt og peber sammen i en skål. Skyl og hak persille fint, pil og pres hvidløg, og rør begge dele i farsen. Stil farsen på køl i 30 minutter.

Harissasalat

Tænd ovnen på 175°. Skrub eller skræl gulerødderne, og halvér dem på langs. Rør harissa, olie, salt og peber sammen, og vend gulerødderne heri. Fordel gulerødderne i et ovnfast fad, og bag dem i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne. Drys mandlerne over, og lad dem riste med de sidste 5 minutter. Kog perlespelt efter anvisningen på pakken.

Yoghurt-dressing

Rør alle ingredienser til dressingen sammen.

Kyllingefrikadeller fortsat

Form små frikadeller af kyllingefarsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg frikadellerne i ovnen ved 175° i 15 minutter, til de er gennemstegte og gyldne. Anret kogt perlespelt på et fad, og læg gulerødderne over. Dryp yoghurtdressing over salaten, og drys med grofthakket persille. Servér til kyllingefrikadellerne.

 

TIP: Rør harissa sammen med yoghurt og brug det som dip til fladbrød.

Frikadeller af hakket kyllingefars

Kyllingefrikadeller er et vaskeægte hverdagshit, for de er både nemme at bikse sammen, dejligt saftige, og så er de også gode dagen efter på madpakken. Jeg synes hurtigt, at hakket kyllingekød kan blive lidt af en kedelig fornøjelse, så det er faktisk noget, jeg sjældent har i mit køleskab. Indtil jeg udviklede denne opskrift altså!  

TIP: Prøv også min opskrift på afrikansk curry med kylling og peanutbutter.

 

Harissa chilisauce

Hemmeligheden bag frikadellerne er, at give kødet masser af smag og et diskret spicy kick fra harissa, en nordafrikansk chilisauce, der særligt bruges i Marokko og Tunesien. Harissa bruger jeg også til at give den tilhørende salat et smagsløft, hvor chilipastaen vendes i gulerødderne, inden de ryger i ovnen. Tilsæt en base af perlespelt, lidt frisk persille, ristede mandler og kølende yoghurt-dressing, og du har et herligt, nemt hverdagsmåltid.

Hvor kan man finde harissa?

I kan finde harissa på glas eller dåse hos mellemøstlige købmænd, og for nyligt er mærket Al’Fez begyndt at lave en variant, der kan findes i de fleste større supermarkeder. Sådan et lille glas er guld værd til at give smag til alt fra dips og dressinger til gryderetter og marinader.

 

Find flere lækre opskrifter med kyllingekød:

Kyllingefad med grøn fennikelsalat Kyllingelår med gulerodssalat & hindbær Rugkernesalat med kylling, ost og vaniljedressing Alt-i-ét kyllingefad med polenta og tomater  Fyldt kyllingebryst og perlebygsalat