Stegte blommer med granola

Stegte blommer er en fantastisk måde at tilføje ekstra luksus-smag til morgenmaden. Og så tager de kun cirka 5 minutter at lave, så det er lige før, det er hurtigere end at koge et æg.

stegte blommer

Stegte blommer med granola

 

Bedøm denne ret

Morgenmad til 4 personer

Ingredienser

STEGTE BLOMMER MED KARDEMOMME & VANILJE

  • 6 blommer
  • 1 spsk. smør
  • 1/4 tsk. stødt kardemomme
  • 1/2 tsk. vaniljepulver
  • 1 knsp. salt

TIL SERVERING

  • yoghurt
  • granola

Fremgangsmåde

Halvér blommerne, og fjern stenene. Smelt smørret på en pande, og tilsæt kardemomme, vaniljepulver og salt. Placér blommerne på panden med den flade side ned ad, og lad dem stege i et par minutter, til de bliver flot gyldne. Vend blommerne, og lad dem stege yderligere på par minutter på den anden side.

Servér blommerne lune med yoghurt og granola.

Find flere opskrifter i samme kategori

stegte blommer med yoghurt og granola

Stegte blommer på pande

Stegte blommer laver jeg har på en pande, hvor de steges i smør. Blommernes eget sukkerindhold gør, at overfladen karamelliserer let, hvilket smager helt fantastisk. De bliver let bløde og dejligt saftige, perfekt til alt fra vaniljeis til yoghurt.

Blommer med vanilje og kardemomme

Blommerne krydrer jeg med vanilje og kardemomme, og fordi jeg elsker blommernes syrlige-sødme, undlader jeg at tilsætte sukker. Det er derfor den perfekte sunde topping til en efterårs morgenskål med yoghurt og granola, der både kan nyde til hverdag eller som en tilføjelse til det hele store morgenbord på en en langsom lørdag som i dag. Med ekstra kaffe på kanden og Mads og monopolet i baggrunden, allerhelst.

De stegte blommer bliver søde, møre og saftige. Her serverer jeg dem med en lækker hjemmelavet kokosyoghurt og et drys granola.

blommer morgenmad

stegte blommer på pande

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Hvorfor skal man undgå et morgenmåltid UDEN for meget sukker? Hele artiklen går jo ud på at undgå at indtage et morgenmåltid MED for meget sukker.

Skriv en kommentar