Opskrift på vegetar kødboller med tomatsauce
Denne opskrift på vegetarkødboller med tomatsauce er min udgave af den italienske klassiker “spaghetti med kødboller”. Måltidet er helt vegetarisk (og kan tilmed let laves vegansk, hvis du undlader ost). Det er spængfyldt med grøntsager, mættende bælgfrugter med fibre og protein. Dejlig vegetarisk hverdagsmad, er også sagtens kan serveres for gæster, ligegyldigt om de spiser vegetarisk eller ej.
Vegetar boller af linser
I stedet for helt klassiske kødboller laver jeg små boller af bælgfrugter. Både konsistens og smag er dog så autentisk, at man næsten kan blive i tvivl, om de virkelig er vegetariske. Svampe og parmesan er med til at give masser af umamismag, imens grønne linser og sorte bønner giver bollerne deres faste men saftige konsistens.
I mine linseboller bruger jeg en blanding af sorte bønner og grønne linser. Begge dele køber jeg på dåse, hvilket gør det super nemt og hurtigt at få ‘farsen’ til bollerne bikset sammen. Du kan sagtens vælge at koge dem selv, men hvis jeg skal være ærlig, er det sjældent, det sker herhjemme i hverdagen, hvor aftensmaden gerne skal på bordet forholdsvist tjept.
TIP: Prøv at erstatte kødbollerne i denne opskrift på kødboller i tomatsauce med linseboller
Squashpasta – pasta af grøntsager
For at snige ekstra mange grøntsager ind i måltidet, serverer jeg opskriften på vegetar kødboller med tomatsauce med squashpasta / squashpasta. Jeg knuselsker personligt grøntsags-spiralerne, fordi de gør min mave meget mere glad og tilfreds end efter en stor portion italiensk pasta, men du kan også vælge at blande squashspagettien med almindelig pasta.
TIP: Prøv også at servere squash pasta til en klassisk spagehtti bolognese
Sund vegetarisk pasta opskrift
Generelt er der en hel del justinger, du kan lave på opskriften på vegetar kødboller med tomatsauce, så den både tilpasses, hvor sund og hvor travl du føler dig på dagen:
Synes du, at squashspagetti er lige lovlig helse-agtigt? No problemo. Erstat det med din yndlingspasta.
Vil du gerne, at opskriften skal være vegansk? No problemo. Udskift parmesan med gærflager.
Har du ikke tid til at lave din egen tomatsauce? No problemo. Snup en færdig variant med fra supermarkedshylden.
Kan det ikke blive overskudsagtigt nok? Så absolut no problemo. Så kog dine egne linser og bønner fra bunden.