Nem opskrift på kødboller i tomatsauce
Kødboller i tomatsauce er en klassisk italiensk ret. Måske den leder dine tanker hen på Lady og Vagabonden. Smæk en rødternet dug på bordet, tænd et par stearinlys og så er der italiensk romantisk middag for alle pengene!
Det fantastiske ved denne opskrift er, at den er ufattelig nem at lave. Nærmest lige så nemt om min pasta med ovnbagt tomatsauce. Det er lige før, denne opskrift kan kaldes en “one pot pasta med kødboller i tomatsauce”. Men da pastaen lige skal koges i en seperat gryde, går det vist ikke helet an.
Kødboller i tomatsauce er jo en egentlig en simpel opskrift med få komponenter. Kødboller, tomatsauce og pasta. Men det kan alligevel godt blive et omstændigt projekt, når tomatsaucen skal simre i timevis, kødbollerne skal steges på en pande og pastaen skal koges i en gryde for sig (og måske endda laves helt fra bunden?!).
Alt dette undgå du næsten med denne opskrift. Her tilbedes tomatsaucen på nul-komma-fem i en dyb pande, kogt pasta vendes i, og så lægges i “rå” kødboller i overfalden sammen med frisk mozzarella. Efter blot 10 minutter i ovnen, er kødbollerne perfekt tilberedte, saftige og lækre. Pasta og tomatsauce er blevet ekstra smagfuld, som havde saucen simret længe, fordi den lige får den ekstra varme i ovnen. Og så bliver hele herligheden lige en tand mere luksus-lækker på grund af den smeltede mozzarellaost.
TIP: Prøv også min opskrift på autentisk spaghetti bolognese eller spaghetti carbonara eller en lækker cremet fettuccine alfredo med kylling eller vegetarisk pasta med asparges og ærter
De bedste italienske kødboller
For at gøre de italienske kødboller ekstra saftige og lækre, tilføjer jeg en god mængde friskrevet parmesan til opskriften. Osten binder farsen sammen uden at de bliver for faste og tørre, og så tilføjer en masse “umami” velsmag.
Jeg smager desuden farsen til med et enkelt fed friskpresset hvidløg, salt og peber. Du kan også sagtens tilføje diverse krydderier, friske eller tørrede. Da tomatsaucen dog er fyldt med masser af smag, synes jeg ikke, det er nødvendigt.
Jeg bruger hakket oksekød til mine kødboller. Her kan du variere opskriften ved at bruge en blanding af svin og kalv eller kyllingekød. Du kan eksempelvis bruge farsen fra min opskrift på kyllingefrikadeller som alternativ.
TIP: Prøv også min opskrift på vegetar kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille eller pasta med rød pesto og chorizo
Spaghetti med kødboller i tomatsauce
For en vaskeægte “Lady og vagabonden” udgave af denne opskrift, skal du bruge spaghetti i stedet for pastaskruer til opskriften. Det kan du sagtens, og fremgangsmåden er fuldstændig den samme.
Ligesom du snildt kan bruge spaghetti til din opskrift på kødboller i tomatsauce, kan du også vælge andre typer pasta. Fettuccine, penne, farfalle – det hele går an. Du kan også bruge alternative typer pasta af fx linser eller bælgfrugter, hvis du vil lave en glutenfri og lidt mere protein- og fiberholdig udgave af opskriften.
Hvis du prøver opskriften på kødboller i tomatsauce, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.
Nemme opskrifter med pasta
Pasta er vist på toppen af hitlisten over nem hverdagsmad, og samtidig kan det udgøre det lækreste måltid til gæster. Herunder har jeg samlet nogle gode nemme opskrifter med pasta. Der er lidt for enhver smag, også hvis du er på udkig efter vegetariske og veganske opskrifter.
Prøv nogle af mine favoritopskrifter her: