Opskrift på ærtesuppe med bacon topping
Denne ærtesuppe med bacon og mandel topping er den slags mad, der både kan spises til hverdag og fest. Suppen er utrolig nem at lave, men den smager simpelthen så dejligt.
Ærtesuppen er en god forret, hvis du får gæster, men det er også nem hverdagsmad, der kan bikses sammen i en fart. Opskriften passer som hovedret til 4 personer og til forret til 6 personer.
Cremet ærtesuppe af frosne ærter
Min ærtesuppe laver jeg af frosne ærter. Det gør det til en virkelig budgetvenlig spise, for sådan en pose frosne ærter koster ikke meget mere end en flad 10-krone. Til gengæld er det helt utroligt, hvor dejlig en suppe, de kan trylles om til. Når de blendes med boullion, fløde og lidt citronsaft, får man en virkelig velsmagende suppe, der kan serveres året rundt.
Hvis du vil servere suppen i sommerhalvåret, vil jeg anbefale dig at toppe suppen med lidt friskbælgende ærter. De giver lige suppen et hint af sommer og smager jo simpelthen som slik!
TIP: Prøv også min opskrift på klassisk hønsekødssuppe eller gulerodssuppe med chorizo
Bacon-mandel-knas
Jeg topper min ærtesuppe med en sprød blanding af grofthakket bacon og mandler. Først steges bacon sprød på panden, inden den knækkes i mindre stykker, og så steges de grofthakkede mandler i baconfedtet på panden, hvilket giver dem en helt vidunderlig smag.
Opskrifter på suppe
Suppe er skøn og lunende hverdagsmad. Det er nemt at trylle rester fra køleskabet, og særligt halv-sørgelige grøntsagsrester, om til lækker suppe. Prøv nogle af mine yndlingsopskrifter på suppe her:
- Immunboostende blomkålssuppe
- Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
- Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys
- Green curry med kylling & asparges