Opskrift på nem gulerodssuppe
Gulerodssuppe er både en nem og budgetvenlig ret. En pose gulerødder koster ikke mere end flad 10 kr – tilmed også de økologiske, danske af slagsen. Og der skal ikke meget køkkensnilde til at forvandle dem til den dejligste, cremede suppe. Gulerødderne skal blot svitses i en gryde med løg og krydderier, inden der hæves væske over. Dernæst skal de blot koge i et kvarters tid, inden de kan blendes til en dejlig, cremet suppe.
Gulerodssuppe med ingefær
Jeg laver min gulerodssuppe på bouillon og fløde og smager den til med løg, hvidløg og ingefær. Ingefær giver en vidunderlig krydret smag til gulerodssuppen. Et lille “bid”, der er et dejligt modspil til den sødmefulde smag fra gulerødderne. Ingefær kan sagtens undlades, hvis du er bange for, det bliver for stærkt. Men giv det gerne et skud, selvom du er lidt skeptisk, for det smager virkelig skønt.
Hvis du har mod på en endnu mere krydret udgave af suppen, kan du prøve min opskrift på krydret gulerodssuppe. Det er en skøn mellemøstlig inspireret suppe toppet med sprød halloumi.
TIP: Prøv også mine andre opskrifter med gulerod såsom marokkansk gulerodssalat, wraps med gulerodsfalafler eller gulerodsreder med spejlæg og ost
Suppe topping med chorizo og mandler
Det, der gør denne suppe helt enestående, er den skønne topping af chorizo og mandler. Det skønne knas lave af chorizo og mandler, der hakkes sammen, enten med en kniv eller på en foodprocessor. Det skal hav en grov, smuldret konsistens – præcist hvor fint, bestemmer du.
Når de hakkede mandler og chorizo bages sammen i ovnen, får man et drys med masser af knas og smag. SÅ lækkert!
Som alternativ til chorizo, kan du bruge bacon. Det kan hakkes og ristes på præcis samme måde sammen med mandlerne.
TIP: Prøv også min opskrift på brændende kærlighed med chorizo eller en af mine andre supper – såsom tomatsuppe med gorgonzola eller ærtesuppe med bacon.
Tips og anbefalinger til min opskrift på gulerodssuppe
- Tilsæt gerne lidt friske krydderier såsom basilikum, timian eller lignende til suppen.
- Hvis du ønsker at gøre suppen vegansk, kan du erstatte fløde med kokosmælk. Det giver en dejlig cremet konsistens og mere eksotisk smag.
- Erstat chorizo med bacon eller italiensk panchetta eller salsiccia. Det kan hakkes og steges præcis på samme måde.
- Suppen smager også skønt med et lille “spark” af chili. Svits en halv rød chili (finthakket og uden kerner) sammen med hvidløg og ingefær.
- Servér suppen med lunt flute eller ristet rugbrød.