REKLAME

Avocado-toast med figner og halloumi

Efter en rar og lang sommerferie har hverdagen for alvor gjort sit indtog. Og jeg er så småt ved at finde mig til rette i min nye titel som græsenke, nu hvor Simon har flyttet adressen til Berlin det næste halve år. Tiden, den flyver lige så hurtigt, som den plejer, men jeg kan godt mærke, at jeg savner én at dele hverdagen med. Både når afløbet skal tømmes (jeg er SÅ tæt på at ringe til min far og bede ham om at hjælpe mig, haha!), men især på de tidspunkter, hvor der pludselig er underligt stille og tomt i lejligheden. Når jeg lægger mig til at sove om aftenen og vågner op om morgenen, helt alene i den store seng, eller når jeg kommer sent hjem og skal lave aftensmad til bare mig.

AVOCADO-TOAST MED FIGNER

 

Bedøm denne ret

Måltid til 1 personer
i alt 10 min

Ingredienser

  • 2-3 skiver af dit favorit brød (ristet rugbrød er også lækkert!)
  • ½ pakke halloumi
  • 1 avocado
  • salt & friskkværnet peber
  • 1 figen
  • balsamicoglace
  • skovsyrer

Fremgangsmåde

Rist brødet på en brødrister. Skær halloumi i skiver, og steg dem gyldne og sprøde på en pande. Mos avocado ud på det ristede brød, og kværn godt med salt og peber over. Top med skiver af figen og halloumi. Dryp med balsamicoglace, pynt med skovsyrer, spis og nyd!

Find flere opskrifter i samme kategori

Selvom jeg elsker at lave mad, er det altså meget sjovere, når man har nogle at nyde den sammen med. Og derfor må jeg indrømme, at mine måltider i disse dage er utrolig simple. Lækre (dét går jeg ikke på kompromis med!) men bestemt ikke gourmet – og allerhelst tilberedt på max 15 minutter.

Læs mere: Squash-rösti med halloumi

 

Men bare fordi man spiser alene, og det gerne skal gå lidt stærkt i køkkenet, kan man jo sagtens gøre lidt ud af sine måltider alligevel. Jeg er jo trods alt blevet citeret på forsiden af Århus Stiftstidende for at have udtalt at ”Det behøver ikke være så leverpostejs-agtigt” ? Og med det mener jeg, at der skal så lidt til for at man kan gøre en stor forskel og skrue gevaldigt op for selvforkælelsesfaktoren. Pynt din leverpostejsmad med rødbeder og et drys friske krydderurter. Eller (hvis du ligesom jeg ikke er den store leverpostejsfan) top din avocadomad med friske figner og sprød halloumi, og vupti så har du forvandlet et nemt hverdagsmåltid til noget, der er både gæster, en hip café og ethvert Instagram-feed værdigt.

 

TIP: Prøv også min opskrift på brunchæg med bønner og tomater

Jeg ved ikke helt hvorfor, men alt med halloumi bliver bare straks en tand mere luksus-lækkert. Måske det er grunden til, at den cypriotisk grillost kaldes ”ostens bacon”? Den salte smag tilføjer straks masser af umami til retter, og jeg siger jer, at det løfter sådan en simpel avocadomad til nye højder! Jeg tilføjede også lidt skiver af friske figner og et dryp balsamico til mine toast, og så hapsede jeg hurtigt en håndfuld skovsyrer fra altanen, fordi de bare gør alt pænt. 5 minutter tog det mig at bikse sammen, og da jeg kunne sætte mig i sofaen og spise aftensmad efter en lang dag i photostudiet, føltes det som den vildeste selvforkælelse. Både smagsløg og min æstetiske sans jublede ?

Læs mere: Dhal på gule ærter med nye kartofler & paneer

Et ekstra bonus ved halloumiosten er, at den har et højt proteinindhold. En avocado-toast er jo i sig selv ikke det mest mættende måltid i verden, men når man topper med skiver af sprødstegt halloumi, er det pludseligt helt lovligt at kalde det et fyldestgørende og ret fornuftigt aftensmåltid.

Det høje proteinindhold har halloumiosten til fælles med både den mexicanske ost queso fresco og den faste, indiske paneer. De tre oste er nyheder fra Karolines køkken, der kan findes i de danske supermarkeder. Sammen med mine dygtige blogkolleger, Mads fra Gastromandog Nadia fra Foodfanatic har jeg de sidste måneder eksperimenteret med de nye ostevarianter og delt opskrifter, hvor de mætter og fylder. Et andet nemt aftensmåltid, som jeg vil anbefale jer at prøve er Nadias indiske butter paneer. Og Gastromands salat med queso fresco lyder jo alt for god!

Læs mere: Brunch-æg med tomater, bønner & queso fresco

Hvis I vil have mere inspiration til det kødfri hverdagskøkken, kan I finde mine, Nadias og Mads’ opskrifter og flere til på Karolines Køkkens hjemmeside. Her er der masser af gode og kreative idéer til, hvordan ostene kan fylde og smage.

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Herhjemme står den i høj grad på rugbrød med hummus, fordi jeg har travlt og ikke gider lave mad kun til mig, nu hvor jeg er flyttet. Så inspiration til nem og simpel mad er kærkommen 😉

Skriv en kommentar