Selvom jeg elsker at lave mad, er det altså meget sjovere, når man har nogle at nyde den sammen med. Og derfor må jeg indrømme, at mine måltider i disse dage er utrolig simple. Lækre (dét går jeg ikke på kompromis med!) men bestemt ikke gourmet – og allerhelst tilberedt på max 15 minutter.
Læs mere: Squash-rösti med halloumi
Men bare fordi man spiser alene, og det gerne skal gå lidt stærkt i køkkenet, kan man jo sagtens gøre lidt ud af sine måltider alligevel. Jeg er jo trods alt blevet citeret på forsiden af Århus Stiftstidende for at have udtalt at ”Det behøver ikke være så leverpostejs-agtigt” ? Og med det mener jeg, at der skal så lidt til for at man kan gøre en stor forskel og skrue gevaldigt op for selvforkælelsesfaktoren. Pynt din leverpostejsmad med rødbeder og et drys friske krydderurter. Eller (hvis du ligesom jeg ikke er den store leverpostejsfan) top din avocadomad med friske figner og sprød halloumi, og vupti så har du forvandlet et nemt hverdagsmåltid til noget, der er både gæster, en hip café og ethvert Instagram-feed værdigt.
TIP: Prøv også min opskrift på brunchæg med bønner og tomater
Jeg ved ikke helt hvorfor, men alt med halloumi bliver bare straks en tand mere luksus-lækkert. Måske det er grunden til, at den cypriotisk grillost kaldes ”ostens bacon”? Den salte smag tilføjer straks masser af umami til retter, og jeg siger jer, at det løfter sådan en simpel avocadomad til nye højder! Jeg tilføjede også lidt skiver af friske figner og et dryp balsamico til mine toast, og så hapsede jeg hurtigt en håndfuld skovsyrer fra altanen, fordi de bare gør alt pænt. 5 minutter tog det mig at bikse sammen, og da jeg kunne sætte mig i sofaen og spise aftensmad efter en lang dag i photostudiet, føltes det som den vildeste selvforkælelse. Både smagsløg og min æstetiske sans jublede ?
Læs mere: Dhal på gule ærter med nye kartofler & paneer
Et ekstra bonus ved halloumiosten er, at den har et højt proteinindhold. En avocado-toast er jo i sig selv ikke det mest mættende måltid i verden, men når man topper med skiver af sprødstegt halloumi, er det pludseligt helt lovligt at kalde det et fyldestgørende og ret fornuftigt aftensmåltid.
Det høje proteinindhold har halloumiosten til fælles med både den mexicanske ost queso fresco og den faste, indiske paneer. De tre oste er nyheder fra Karolines køkken, der kan findes i de danske supermarkeder. Sammen med mine dygtige blogkolleger, Mads fra Gastromandog Nadia fra Foodfanatic har jeg de sidste måneder eksperimenteret med de nye ostevarianter og delt opskrifter, hvor de mætter og fylder. Et andet nemt aftensmåltid, som jeg vil anbefale jer at prøve er Nadias indiske butter paneer. Og Gastromands salat med queso fresco lyder jo alt for god!
Læs mere: Brunch-æg med tomater, bønner & queso fresco
Hvis I vil have mere inspiration til det kødfri hverdagskøkken, kan I finde mine, Nadias og Mads’ opskrifter og flere til på Karolines Køkkens hjemmeside. Her er der masser af gode og kreative idéer til, hvordan ostene kan fylde og smage.